PSV-trainer Peter Bosz houdt gemengde gevoelens over aan de heenwedstrijd van PSV tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Bosz prees na afloop het karakter van zijn spelersgroep.

Glasgow Rangers
2 - 2
PSV
PSV

PSV kwam in Glasgow twee keer op achterstand, maar knokte zich twee keer terug. 'We kwamen voor de overwinning en iedereen heeft kunnen zien dat dat onze intenties waren', vertelde Bosz na het gelijkspel op de persconferentie. 'We hebben de wedstrijd gedomineerd, maar met name voor rust creëerden we te weinig echte grote kansen.'

Kort voor de pauze kwam Rangers op 1-0. 'Ik vind dat de jongens het daarna goed opgepakt hebben. Ook in de tweede helft waren we dominant, maar dan kom je na de gelijkmaker toch weer op achterstand. We hebben onze koppen niet laten hangen en zijn doorgegaan. Als je in de slotfase twee centrale verdedigers moet wisselen, dan zie je weer het karakter in de ploeg en houden ze het resultaat vast. Uiteindelijk heb ik wel mixed feelings na dit resultaat.'

Wet van Murphy
Bosz bleef rustig na de late tegenvaller in de eerste helft. 'Ik heb tegen de jongens gezegd dat we goed speelden en dat we door een enorme fout op achterstand kwamen. Ibi (Sangaré, red.) maakte die fout, maar normaal gesproken is hij heel stabiel. Ik zei dat we ook voor hem de achterstand goed moesten maken. Dan is het mooi dat hij dat zelf doet.'

In de slotminuten moest Bosz noodgedwongen Olivier Boscagli en André Ramalho wisselen, waardoor Sangaré en invaller Jerdy Schouten centraal achterin kwamen te staan. 'Het was een beetje de wet van Murphy, de twee centrale verdedigers er tegelijk af... Ik geloof niet dat het ernstig is. Het is geen geheim dat we nog een centrale verdediger willen aantrekken. Waarom dat zo lang duurt? Omdat we de juiste speler willen hebben.'

Return
Volgens Bosz ligt Patrick van Aanholt er nog een aantal weken uit met een blessure en zal hij de return van volgende week in Eindhoven missen. De trainer van PSV kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd in het Philips Stadion, waar de Brabanders vorig seizoen door Rangers werden uitgeschakeld in de play-offs richting de groepsfase van de Champions League. 'Ik ga er nu niet over nadenken dat het weer mis kan gaan. Ik ben nooit bevreesd voor iets, dat is ook geen goede gedachte. Wij scoren ook altijd, dat heb je vandaag weer kunnen zien. En het is nou niet zo dat Rangers heel veel kansen heeft gehad', besluit Bosz.