Bondscoach Zuid-Korea boos over vol WK-schema: 'We moeten leven met wat FIFA wil'

Reacties

De Zuid-Koreaanse bondscoach Paulo Bento vindt het verbazingwekkend dat zijn ploeg maar 72 uur heeft om zich voor te bereiden op de achtste finale tegen Brazilië. Het land speelde vrijdagavond tegen Portugal zijn laatste groepsduel.

Bondscoach Zuid-Korea boos over vol WK-schema: 'We moeten leven met wat FIFA wil'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
4 - 1
Zuid-Korea
Zuid-Korea

'Ik herinner me niet dat we op eerdere WK’s ooit wedstrijden hebben gehad waar maar 72 uur tussen zat. Het waren altijd vier of vijf dagen, maar niet 72 uur. Het is gek en niet eerlijk. We hebben maar te leven met dat wat de FIFA wil, namelijk het creëren van slechtere voorwaarden voor degenen die al slechtere voorwaarden hebben en betere voorwaarden voor degenen die meer mogelijkheden hebben.'

Het strakke speelschema maakt de uitdaging tegen het al hoger aangeschreven Brazilië volgens de Portugees nog groter. 'Het is al moeilijk om tegen een geweldig team als Brazilië te spelen. Voor mij is het de belangrijkste kandidaat om de wereldtitel te winnen. Met deze beperkingen zal het alleen maar moeilijker worden. Toch gaan we het proberen en zullen we niet opgeven', aldus de 53-jarige coach op zijn persconferentie richting de achtste finale.

Paulo Bento noemde het 'onmogelijk' om een wedstrijd in 72 uur voor te bereiden. 'Het veroorzaakt grote problemen voor de teams op het WK en voor ons meer dan Brazilië.' De Brazilianen voetbalden met een B-elftal omdat ze al zeker waren van de volgende ronde.

De bondscoach heeft sowieso pech, want ook de Braziliaanse superster Neymar lijkt op tijd fit voor de achtste finale. 'Het zou een leugen zijn als we zouden zeggen dat we liever tegen een Brazilië met Neymar spelen. We spelen veel liever tegen een Brazilië zonder hem. Maar goed, uiteindelijk moet je op en WK tegen de beste ter wereld spelen.' Het is niet de eerste keer dat de bondscoach op duidelijke wijze van zich liet horen, dat deed hij ook al na zijn rode kaart bij de tweede groepswedstrijd van de Zuid-Koreanen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.