Zuid-Korea presenteert WK-selectie mét Son: 'Van dag tot dag bekijken'

Reacties

Heung-Min Son is zoals verwacht opgenomen in de definitieve WK-selectie van Zuid-Korea. Toch staat achter de naam van de aanvaller van Tottenham Hotspur nog een groot vraagteken.

Zuid-Korea presenteert WK-selectie mét Son: 'Van dag tot dag bekijken'
© Pro Shots

Son herstelt van een oogoperatie, maar jubelde deze week op Instagram dat zijn WK niet in gevaar komt. De sterspeler ging onder het mes om de problemen te verhelpen. 'Ik kan niet wachten om ons prachtige land te vertegenwoordigen', schreef Son na de operatie. Bondscoach Paulo Bento ruimde uiteraard een plekje in voor de dertigjarige aanvaller, maar zag zich ook genoodzaakt om op de rem te trappen.

'We hebben contact met hem en de medische staf van Spurs, maar informatie over wanneer Son kan aansluiten bij de groepstraining hebben we nog niet', zei Bento tijdens de presentatie. 'We moeten dus afwachten en zijn situatie dag voor dag bekijken. We hebben nog tijd om te beslissen en het belangrijkste is dat hij zo goed mogelijk herstelt.'

Son, die al meer dan honderd interlands achter zijn naam heeft, is de grote blikvanger in de selectie van de Zuid-Koreanen. Kim Min-Jae (Napoli) en Hwang Hee-Chan (Wolverhampton Wanderers) zijn andere bekende namen. De Aziatische grootmacht opent het WK op 24 november met een wedstrijd tegen Uruguay. In Groep H zijn Ghana en Portugal de overige tegenstanders.

De volledige selectie van Zuid-Korea

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.