Van concurrentie heeft Tottenham-ster Son bij deze prijs totaal geen last

Reacties

Heung-Min Son is er nog niet in geslaagd om een prijs te pakken met Tottenham Hotspur, maar aan individuele prijzen heeft de Zuid-Koreaanse aanvaller geen gebrek. Met een enorme voorsprong op de achtervolgers is de aanvaller ook dit jaar weer gekozen tot de beste speler van Azië.

Van concurrentie heeft Tottenham-ster Son bij deze prijs totaal geen last
© Pro Shots

Voor Son is het niet bepaald nieuw om deze trofee aan zijn palmares toe te voegen. De prijs voor beste speler van Azië wordt sinds 2013 uitgereikt en in zeven van de negen verkiezingen ging de award naar Son. Dit is zijn vijfde gouden plak op rij; de laatste speler voor Son die werd gekozen tot beste van Azië was Shinji Okazaki in 2016, nadat hij met Leicester City kampioen van Engeland was geworden.

Son verzamelde in de verkiezing van dit jaar 242 punten en bleef daarmee Sardar Azmoun, de Iraanse spits van Zenit Sint-Petersburg die in de belangstelling van onder meer het Olympique Lyon van Peter Bosz staat, ruim voor. Azmoun haalde 111 punten bij elkaar. De derde plek is voor Azmouns landgenoot Mehdi Taremi van FC Porto. Alireza Jahanbakhsh is de hoogst genoteerde speler die actief is in de Eredivisie: de aanvaller van Feyenoord haalde vijf punten en eindigde daarmee op de achttiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.