'Newcastle zit Lyon en Bosz dwars in jacht op broodnodige versterking'

Reacties

De tijd begint te dringen voor Olympique Lyonnais in de zoektocht naar een spits. De club van Peter Bosz probeert Sardar Azmoun al tijden naar Frankrijk te halen, maar er zit nog weinig schot in de zaak. En nu heeft zich met Newcastle United ook nog een kaper op de kust gemeld.

'Newcastle zit Lyon en Bosz dwars in jacht op broodnodige versterking'
© Pro Shots

Azmoun was afgelopen zomer al een belangrijk doelwit op de transfermarkt, maar toen kwam het niet van een transfer van de Iraanse spits. Lyon is de 26-jarige aanvaller van Zenit Sint-Petersburg echter niet vergeten en bereikte volgens Franse media onlangs al een persoonlijk akkoord met hem. De bedoeling is dat hij in januari overkomt van Zenit Sint-Petersburg, maar het bedrag dat Lyon biedt is tot nu toe niet toereikend.

Volgens Foot Mercato vindt de club van Bosz een transfersom van drie miljoen euro het maximale voor een speler die komende zomer transfervrij is. Zenit heeft nog niet toegehapt, waardoor Newcastle zich nu in de strijd kan mengen. De na de Saoedische overname zeer kapitaalkrachtige club wil zich in de winter flink versterken om degradatie uit de Premier League te voorkomen en heeft zich volgens L'Equipe nu ook gemeld voor Azmoun.

Afrika Cup
Tegen het financiële geweld van Newcastle kan Lyon niet op. De directie wanhoopt nog niet, omdat Azmoun weinig trek zou hebben in Engels degradatievoetbal. Maar tegelijkertijd is een overstap naar Lyon ook nog ver weg. En dat terwijl Bosz een spits nodig heeft. Door het toernooi om de Afrika Cup zijn Karl Toko Ekambi (Kameroen), Islam Slimani (Algerije) en mogelijk ook Tino Kadewere (Zimbabwe) na de winterstop enige tijd niet beschikbaar.

Overigens lijkt Newcastle niet op één paard te wedden. Onlangs meldde L'Equipe dat The Magpies zich bij Lyon hadden gemeld voor de Franse spits Moussa Dembélé, terwijl Sky Sports weet dat Odion Ighalo (ex-Manchester United) in beeld is. In een eerder stadium probeerde de club ook Ousmane Dembélé te verleiden, maar het lijkt erop dat de Franse vleugeaanvaller er toch voor kiest zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.