Betis helpt PSG aan flinke winst met op een na duurste aankoop ooit

Reacties

Real Betis heeft de optie tot koop op Giovani Lo Celso gelicht. De Argentijnse middenvelder, die dit seizoen wordt gehuurd van Paris Saint-Germain, komt komende zomer voor 22 miljoen euro over van de Franse grootmacht en tekent tot medio 2023.

Betis helpt PSG aan flinke winst met op een na duurste aankoop ooit

Daarmee maakt PSG flinke winst op Lo Celso. De 23-jarige international kwam in de zomer van 2016 voor tien miljoen euro over van Rosário Central en levert nu dus meer dan het dubbele op. Betis betaalde namelijk ook al een huursom van drie miljoen euro. Het geld kunnen de Parijzenaren goed gebruiken in het kader van de Financial Fair Play-regels van de UEFA.

Waar Lo Celso bij PSG nooit uitgroeide tot vaste waarde, is de technisch begaafde spelmaker dat in zijn eerste seizoen in Spanje wel. Met vijftien goals en vier assists in 41 officiële wedstrijden is de centrale middenvelder zelfs clubtopscorer van Betis, waar ook ex-PSV'er Andrés Guardardo en voormalig Ajax-doelwit Diego Lainez spelen aan de zijde van clubicoon Joaquín (37).

Voor de club uit Sevilla, die in La Liga nog meestrijdt om Europees voetbal, is Lo Celso de op een na duurste aankoop in de clubhistorie. De Braziliaanse dribbelaar Denílson is met zijn transfer uit 1998 voor 31,5 miljoen euro nog altijd de duurste aankoop aller tijden van Betis, dat overigens ook een optie tot koop heeft op de eveneens van PSG gehuurde Jesé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.