Veerkrachtig Milan staat op na glansrol PSG-huurling Lo Celso

AC Milan heeft donderdag in de Europa League met moeite een gelijkspel afgedwongen op bezoek bij Real Betis. De thuisploeg was met name in de eerste helft oppermachtig.

Real Betis Sevilla
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan verloor in eigen huis al met 1-2 van Betis. Ook in Estadio Benito Villamarín werd het elftal van Gennaro Gattuso in eerste instantie onder de voet gelopen. De Andalusiërs combineerden er vlot op los in het eerste half uur onder aanvoering van de frêle Giovani Lo Celso. De huurling van Paris Saint-Germain, die vorig seizoen nog met regelmaat basisspeler was in Parijs, scoorde in San Siro al tegen Milan.

De overmacht van de ploeg van Quique Setién resulteerde in meerdere grote kansen. In de twaalfde minuut was het ook raak. Lo Celso was na een lage voorzet van Betis-legende Joaquin het eindstation van een vlotlopende aanval: 1-0. Bij een soortgelijke aanval ontsnapte Milan een kwartier later aan een grotere achterstand. Spits Antonio Sanabria, twee weken terug nog trefzeker in Italië, kwam een voetje tekort om binnen te tikken.

Het offensief van Betis ebde daarna langzaam weg en dat beeld bleef aanvankelijk intact na rust. De aanvalsmachine van de Verdiblancos haperde en Milan knokte zich in de wedstrijd. De aanvallende strapatsen van Hakan Çalhanoglu en Suso zorgden voor dreiging. Laatstgenoemde dwong doelman Pau Lopez na een uur al tot een fantastische redding bij een knal die richting de kruising vloog. Enkele minuten later maakte Suso wel gelijk: zijn vrije trap dwarrelde in de verre hoek.

De gelijkmaker zorgde voor een open slotfase. Daarin joeg Betis met de komst van Andrés Guardado, die de aanvoerdersband van de gewisselde Joaquin overnam, fel op de winst. De voormalig PSV'er was zelf dicht bij de 2-1 met een boogbal die voorlangs ging na angstig balverlies van Milan-doelman Pepe Reina. De grootste kans op het winnende doelpunt was echter voor Cristian Tello, die na een heerlijke steekpass van Lo Celso op Reina stuitte.

Door de zwaarbevochten remise blijft Milan in het spoor van Betis en Olympiakos, dat met 5-1 won van F91 Dudelange, in Groep F. De Spanjaarden gaan na vier duels aan kop met een punt voorsprong op de twee naaste concurrenten.