Besiktas komt niet opdagen voor restant geëscaleerd bekerduel bij Fener

Reacties

Zoals de werkgever van Ryan Babel en Jeremain Lens reeds had aangekondigd, is Besiktas donderdag niet afgereisd naar Fenerbahçe om het restant van de gestaakte halve finale in het Turkse bekertoernooi uit te spelen. De Turkse voetbalbond TFF zal zich nu moeten uitspreken over de gevolgen hiervan.

Besiktas komt niet opdagen voor restant geëscaleerd bekerduel bij Fener

De bekerwedstrijd tussen Fenerbahçe en Besiktas werd twee weken geleden gestaakt vanwege ongeregeldheden. Vanuit de aanhang van Fenerbahçe werd er een stoel richting het veld gegooid en die belandde op het hoofd van Besiktas-coach Senol Günes. De aangeslagen trainer ging naar de grond en de dienstdoende scheidsrechter besloot om het restant van het duel te annuleren.

Bij een 0-0 stand moest er nog een ruim halfuur gevoetbald worden en de Turkse voetbalbond bepaalde dat het duel donderdagavond uitgespeeld zou worden, in een leeg stadion. Besiktas kondigde echter direct aan dat het daar niets voor voelde en dat het niet van plan was om opnieuw naar het Şükrü Saracoğlustadion af te reizen.

Donderdag bleek dat de Turkse kampioen de daad bij het woord voegde. In het lege stadion verschenen de spelers van Fenerbahçe op het veld voor de warming-up, maar de selectie van Besiktas was nergens te bekennen. Een kwartier voor de geplande aftrap tweette Besiktas een paar foto's van de middagtraining, met daarbij de tekst dat de ploeg zich aan het voorbereiden was op de competitiewedstrijd tegen Kayserispor van aankomende zondag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zonder tegenstander kon Fenerbahçe niet aan het restant van de bekerwedstrijd beginnen en dus gingen Vincent Janssen en co snel weer naar de kleedkamer. De vraag is wat er nu gaat gebeuren: vermoedelijk lijdt Besiktas een reglementaire 3-0 nederlaag en plaatst Fenerbahçe zich voor de bekerfinale tegen Akhisarspor, dat Galatasaray uitschakelde. De TFF heeft nog geen duidelijkheid gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.