Beruchte spelerstunnel wacht op Van Bronckhorst: 'Moet je ook van genieten'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst weet dat hem met Rangers FC donderdagavond heel wat te wachten staat. Dan verdedigt de Nederlandse coach met de Schotse ploeg in de achtste finale van de Europa League een 3-0 thuisoverwinning. Plaats van handeling: het Rajko Mitic Stadion.

Beruchte spelerstunnel wacht op Van Bronckhorst: 'Moet je ook van genieten'
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

En laat dat nou net een van de meest beruchte stadions ter wereld zijn. De spelerstunnel in Belgrado is angstaanjagend en daardoor wereldwijd bekend. De Schotten zullen morgen door een met graffiti versierde betonnen en nauwe buis richting het veld gaan, in de laatste meters komen ze wat agenten en beveiliging tegen om vervolgens onder begeleiding van een allesbehalve warm welkom het gras te betreden (zie onderaan een kleine 'rondleiding').

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel werd Van Bronckhorst er uitvoerig naar gevraagd. 'We weten dat we naar een plek gaan waar de sfeer heel vijandig kan zijn. Daar moeten we mee omgaan. We hebben een ervaren ploeg en hebben eerder in dat soort omstandigheden gespeeld', zo reageerde de voormalige coach van Feyenoord koeltjes.

'Je moet er ook van genieten', vervolgde Van Bronckhorst, die na afloop van het heenduel geen hand kreeg van zijn collega-trainer Dejan Stankovic. Bovendien werd Rangers tot verrassing van de Nederlandse coach in aanloop naar die eerste wedstrijd al 'arrogant' genoemd. Vriendelijk zal de ontvangst dus niet worden. 'Het is een uitdaging. Het ene stadion is lastiger dan het andere stadion, dit is zeker een van de lastigste', aldus Van Bronckhorst.

Wat hij tegen zijn spelers zegt over die vijandige sfeer? 'Het enige wat je kunt doen is heel goed voorbereid de wedstrijd ingaan, maar mijn jongens hebben wel vaker in Europa en tegen sterke tegenstanders gespeeld. Dat komt dus wel goed.'

Als het lukt de riante marge niet meer uit handen te geven, houdt Van Bronckhorst nog steeds uitzicht op drie prijzen: de landstitel, de Schotse FA Cup én Europese glorie. 'We moeten morgen in de volgende ronde zien te komen. Natuurlijk wordt het druk met nog eens minimaal twee wedstrijden, maar dat is wat je juist wil. Als speler, als coach, als club en voor de fans.'

Dit staat Van Bronckhorst en zijn spelers te wachten:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.