'Prijzen en omgang met talenten gaven doorslag bij keuze voor Ten Hag'

Reacties

Erik ten Hag heeft ondanks de teleurstellende resultaten in de Premier League genoeg indruk gemaakt op de beleidsbepalers op INEOS om aan te blijven bij Manchester United. Volgens Engelse media wordt er nu zelfs gesproken over een contractverlenging.

'Prijzen en omgang met talenten gaven doorslag bij keuze voor Ten Hag'

Dinsdagavond kwam via Engelse media naar buiten dat United na een grondige evaluatie heeft besloten om door te gaan met Ten Hag. Hoewel de voormalig trainer van Ajax zelf altijd de overtuiging had dat hij ook komend seizoen de trainer zou zijn op Old Trafford, sorteerden diverse Engelse media al voor op zijn ontslag. Zo schreef The Guardian stellig dat zelfs het winnen van de FA Cup niet genoeg zou zijn om zijn baan te behouden.

Maar juist het winnen van twee hoofdprijzen - vorig seizoen won Ten Hag al de League Cup, de eerste prijs voor United sinds 2017 - heeft INEOS gesterkt in het vertrouwen dat de 54-jarige coach uit Haaksbergen de juiste man is om de toekomst mee in te gaan. De manier waarop Ten Hag is omgesprongen met doorgebroken talenten als Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo, was een andere belangrijke reden om met hem door te gaan.

Gedurende het seizoen was er in Engeland veel kritiek op de wisselvallige resultaten, het gebrek aan een duidelijke speelstijl en slecht renderende aankopen. Ten Hag wees herhaaldelijk op het grote aantal blessures, volgens Manchester Evening News en Sky Sports heeft ook INEOS oog voor die verzachtende omstandigheden. En aankopen als Rasmus Højlund, Andre Onana en Mason Mount hebben ook volgens hen tijd nodig.

Zo waren voor aandeelhouder Sir Jim Ratcliffe en zijn adviseurs genoeg redenen om door te gaan met Ten Hag. Sinds het winnen van de FA Cup sprak United met verschillende kandidaten, wat de indruk gaf dat de club op zoek was naar een nieuwe manager. Geen van hen maakte volgens Engelse media een betere indruk dan Ten Hag, die naar verluidt altijd eerste keus is gebleven en nu dus zelfs zijn contract kan verlengen.

De vooraanstaande journalist Henry Winter juicht het toe dat Ten Hag aanblijft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.