Benítez bevestigt bijzonder lucratief avontuur buiten Europa

Reacties

Rafael Benítez gaat aan de slag als trainer van Dalian Yifang in China. De 59-jarige Spanjaard bevestigt zijn overstap dinsdag zelf.

Benítez bevestigt bijzonder lucratief avontuur buiten Europa

Via Twitter laat Benítez weten dat hij aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen. Hij zegt enthousiast te zijn over het project dat hem te wachten staat bij de Chinezen.

Benítez was de voorbije drie seizoenen werkzaam bij Newcastle United. Kort na zijn aantreden degradeerde de club uit de Premier League, maar na één seizoen op het tweede niveau loodste Benítez zijn team alweer naar boven.

De bedoeling was langer aan boord te blijven bij Newcastle, maar Benítez kon het niet eens worden met eigenaar Mike Ashley over de voorwaarden die daaraan verbonden waren. Daarom vertrok hij, tot teleurstelling van de supporters.

Dalian Yifang sloeg vervolgens snel toe en wist Benítez ervan te overtuigen Europa achter zich te laten. De club staat op dit moment op plaats tien in de Super League en kijkt tegen een aanzienlijke achterstand aan op koploper Beijing Sinobo Guoan. Vorig seizoen eindigde Dalian, dat onder meer Marek Hamsik en Yannick Carrasco op de loonlijst heeft staan, als achtste.

Benítez wordt bijzonder goed betaald voor zijn jawoord aan Dalian Yifang. Naar verluidt krijgt hij een honorarium van veertien miljoen euro per jaar, een verdubbeling van het salaris dat hij kreeg bij Newcastle United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Dalian Pro
Meer over Dalian Pro
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.