Chinese club maakt alvast ruimte voor Benítez

Reacties

Koud vertrokken bij Newcastle United staat Rafael Benítez aan de vooravond van een nieuw avontuur. Dalian Yifang heeft een plaats vrijgemaakt voor de Spanjaard.

Chinese club maakt alvast ruimte voor Benítez

Benítez (59) koos ervoor om zijn tot 1 juli doorlopende contract met Newcastle United niet te verlengen. De bij de fans zeer geliefde Spanjaard zag geen heil in een verdere samenwerking. Zijn ambities strookten niet met die van de clubleiding, zo liet hij maandagochtend weten.

Met het vertrek uit St. James' Park had Benítez zijn handen vrij voor een nieuwe uitdaging. Veel tijd heeft hij niet nodig voor het aangaan van een volgend dienstverband. Hij wordt volgens het Chinese Titan Sports dinsdag gepresenteerd als trainer van Dalian Yifang. Die club maakte de weg vrij voor de Spanjaard door de huidige Zuid-Koreaanse trainer Kang-Hee Choi aan de kant te zetten.

Voor Benítez is het zijn eerste dienstverband buiten Europa. Voor hij in maart 2016 aantrad bij Newcastle United was trainer bij onder andere Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli en Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.