Benítez opvallend openhartig over veelbesproken vertrek bij Newcastle

Reacties

Rafa Benítez is vorige week met pijn in zijn hart vertrokken als manager van Newcastle United. De ambities van de geliefde Spanjaard strookten niet met die van de clubleiding, zo laat hij nu in een statement weten.

Benítez opvallend openhartig over veelbesproken vertrek bij Newcastle

De Spaanse manager werd drie jaar geleden aangesteld bij Newcastle, waar hij uitgroeide tot absolute publiekslieveling. Bij zijn komst stond de club op degraderen, wat ook Benítez uiteindelijk niet meer kon voorkomen, maar een seizoen later leidde hij de club direct terug naar de Premier League. Hij deed het in een bijzonder lastige situatie ook op het hoogste niveau prima, waardoor de mededeling van het vertrek van Benítez vorige week hard aankwam bij de fans.

Nu blijkt dat hij - zoals al werd gedacht - vertrekt uit onvrede over de clubleiding. 'Beste NUFC-fans', zo begint de ex-manager zijn statement. 'Bedankt voor drie fantastische, opwindende en soms ook uitdagende jaren. Jullie steun, liefde en passie was voor mij ongelooflijk. St. James' Park is altijd een speciale plek geweest. Al sinds de 5-1 overwinning op Tottenham Hotspur op 15 mei 2016 voelde het alsof ik thuishoorde in Newcastle, dat was zó'n emotionele dag. Ik wil jullie bedanken voor het feit dat jullie mij welkom en thuis hebben laten voelen.'

Na het bedanken van clubmedewerkers, spelers en staf gaat Benítez vervolgens wat dieper in op de redenen van zijn vertrek. 'Van het kampioenschap in het Championship tot de twee seizoenen in de Premier League: staf en spelers zijn altijd één geweest. Ik wilde hier dan ook blijven. Ik wilde echter niet zomaar mijn contract verlengen, maar onderdeel zijn van een project. Helaas werd het met steeds meer duidelijk dat de clubleiding niet diezelfde visie had.'

En dat doet Benítez pijn, zo stelt hij. 'Maar ik heb geen seconde spijt van mijn beslissing om naar Tyneside te komen. Ik ben zeer trots op alles wat we samen hebben bereikt. Jullie zitten voor altijd in mijn hart, succes voor de toekomst. C'mon Toons!', zo sluit Benítez af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.