Geliefde Benítez laat Newcastle United beteuterd achter

Reacties

Newcastle United moet op zoek naar een nieuwe manager. Rafael Benítez heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Daarmee komt er na drie jaar een einde aan het dienstverband van de 59-jarige Spanjaard op St. James' Park.

Geliefde Benítez laat Newcastle United beteuterd achter

Newcastle meldt in het statement op de clubwebsite dat het teleurgesteld is door het vertrek van Benítez. Wat de precieze reden is van diens besluit wordt niet duidelijk uit het bericht van The Magpies. Eerder deze week verschenen in Engelse media echter verhalen over een lucratief aanbod uit China, waar Benítez een miljoenencontract kon ondertekenen bij Dalian Yifang.

Het is vooralsnog niet duidelijk of de voormalig trainer van Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli en Real Madrid op dat aanbod is ingegaan, of dat er andere dingen spelen. Mogelijk speelt ook het beleid van eigenaar Mike Ashley een rol. Benítez deed meerdere malen zijn beklag over het kleine transferbudget van Newcastle, waar hij in maart 2016 arriveerde.

Benítez kon degradatie uit de Premier League destijds niet meer voorkomen, maar bleef Newcastle tot grote vreugde van de fans trouw en leidde de club in het jaar daarop meteen weer terug naar het hoogste niveau met de titel in het Championship. De laatste twee seizoenen zorgde Benítez voor handhaving in de Premier League met één tiende en één dertiende plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.