Transfervrije Larsson denkt na over zijn toekomst

Reacties

Sam Larsson zit sinds enkele weken zonder club. De voormalig speler van SC Heerenveen en Feyenoord liet zijn contract met het Chinese Dalian Professional ontbinden, waarmee er na twee jaar een einde kwam aan zijn avontuur in Azië.

Transfervrije Larsson denkt na over zijn toekomst
© Pro Shots

Vlak nadat Larsson Feyenoord had verruild voor Dalian brak het coronavirus uit en zat de Zweedse aanvaller vast in China. Vorig jaar speelde hij lange tijd geen wedstrijden, maar kwam hij in de laatste fase van het seizoen toch weer in actie. De 29-jarige Larsson kon de degradatie van Dalian echter niet voorkomen. Naar eigen zeggen liet de Zweed zijn contract begin april ontbinden.

'Er zijn voorwaarden in het contract opgenomen waarin staat dat de werkgever de werknemer moet betalen', vertelt Larsson aan het Zweedse Afton Bladet. 'Als dat niet gebeurt, heb je na verloop van tijd als speler het recht om het contract op te zeggen en dat heb ik gedaan. Ik kreeg niet betaald.'

Göteborg
Het nieuws wordt vanuit China overigens ontkend. Lokale media melden dat Dalian geen bericht heeft ontvangen van Larsson over de ontbinding van zijn contract. De aanvaller traint inmiddels al een tijd mee bij IFK Göteborg, de club waar hij ooit doorbrak. De Zweedse club wil hem graag vastleggen, maar Larsson houdt alle opties voorlopig open.

'Göteborg heeft interesse, ja. Ik ben continu in gesprek met de mensen binnen de club, want ik ken ze goed. Of ik een voorstel heb gekregen? Dat houd ik tussen mij en de verantwoordelijken. Ik denk nu na over mijn toekomst.' Göteborg kan Larsson pas op 15 juli officieel vastleggen, aangezien dan de transfermarkt in Zweden open gaat.

Clubs uit veel andere landen mogen Larsson eventueel al op 1 juli verwelkomen. De Zweed weet nog niet waar hij terechtkomt. 'Ik ben nog jong, ik ben fit en wil een nieuwe kans krijgen om mezelf te laten zien. Dat kan ook in het buitenland zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.