Van Bronckhorst boekt tegen ex-pupil Larsson eerste Chinese succes

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste overwinning als trainer van Guangzhou R&F binnen. Op bezoek bij het Dalian Pro van trainer Rafa Benítez én zijn ex-pupil Sam Larsson stapte het elftal van de ex-captain van Oranje als winnaar van het veld.

Van Bronckhorst boekt tegen ex-pupil Larsson eerste Chinese succes
© Pro Shots
Dalian Pro
Dalian Pro
0 - 1
Guangzhou City
Guangzhou City

Begin januari werd al bekend dat Van Bronckhorst aan de slag ging als trainer van de Chinese partnerclub van Ajax, maar door het coronavirus moest de voormalig linksback lang wachten. Pas op 27 juli begon voor hem de competitie, maar een succes is het avontuur voor Van Bronckhorst vooralsnog niet. De eerste vier wedstrijden leverden drie kansloze nederlagen (0-3, 0-2 en 0-5) en een 1-1 gelijkspel heb. Zondag mocht de ex-trainer van Feyenoord wederom aan de bak.

Dat gebeurde overigens veel later dan gepland. De wedstrijd bij Dalian Pro stond eigenlijk voor zaterdagmiddag (Nederlandse tijd) op de rol, maar door de hevige regenval werd die wedstrijd afgelast en verzet. Het was het wachten meer dan waard, want eindelijk kon Van Bronckhorst een feestje vieren. De 0-1 van Eran Zahavi werd na een klein kwartiertje nog afgekeurd, maar na een halfuur was het wel raak voor de Israëlische goalgetter, die een strafschop benutte.

Dat bleek de enige treffer van de wedstrijd van de wedstrijd, waardoor onder anderen Van Bronckhorst en basisklant Moussa Dembélé (voorheen onder meer Willem II, AZ en Tottenham Hotspur) konden juichen. Voor het elftal van Larsson (die nog onder Van Bronckhorst speelde bij Feyenoord), Napoli-icoon Marek Hamsik en Salomón Rondón wordt het er niet beter op: na vijf duels staat de teller op twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.