Belgische topclub krijgt transferverbod vanwege niet nagekomen verplichtingen

Reacties

Standard Luik mag voorlopig geen spelers kopen. Dat is de straf die de Rouches donderdag opgelegd kregen van de Belgische licentiecommissie. Die is van oordeel dat de Luikenaren niet aan hun salarisverplichtingen hebben gedaan.

Belgische topclub krijgt transferverbod vanwege niet nagekomen verplichtingen
© Pro Shots

Het gaat om betalingsbewijzen: op de transferbedragen van twee spelers is nog geen bewijs geleverd van de afdracht van de btw en de betalingen aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, een Belgisch fiscaal orgaan. Ook heeft de commissie nog geen betalingsbewijzen gezien voor de groepsverzekering en wedstrijdpremies aan spelers. De sanctie is tweeledig: Standard mag tot nader order geen spelers aantrekken en mag twee spelers minder inschrijven voor de Jupiler Pro League.

De duur van de sancties is in handen van de Sclessin-ploeg zelf: alles wordt opgeheven zodra de roodhemden over de brug komen en alle openstaande rekeningen en bewijzen voldoet en aanlevert. Standard kondigde in een statement aan dat dit snel snel gebeuren. 'Zoals gisteren werd aangegeven aan de Commissie, zal de aandeelhouder van de club vandaag de nodige fondsen overmaken om de situatie te regulariseren. De club heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de sanctie voor aanstaande vrijdag 22 december zal worden opgeheven. De mogelijkheid om vanaf 1 januari spelers aan te trekken staat dan ook op geen enkele manier ter discussie.'

Oostende
Er is donderdag ook een tweede club gestraft, en dan nog een stuk harder dan de Waalse grootmacht. Ook KV Oostende is hard aangepakt. De kustploeg, die vorig seizoen al degradeerde uit de hoogste Belgische afdeling, werd woensdag al met een transferverbod om de oren geslagen, alsmede het aftrekken van drie punten. Nu komen daar nog zes stuks bij, waardoor het een hele kluif zal worden voor KVO, dat Stijn Vreven recent de laan uit stuurde, om zich te handhaven op het tweede niveau.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Mechelen
30
13
6
11
39-34
+5
45
9
Sint-Truiden
30
10
10
10
35-46
-11
40
10
Standard Luik
30
8
10
12
33-41
-8
34
11
Westerlo
30
7
9
14
42-54
-12
30
12
OH Leuven
30
7
8
15
34-47
-13
29
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Meer KV Oostende
Meer over KV Oostende
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer Tweede Klasse
Meer over Tweede Klasse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.