Belangrijke Dumfries doet Mourinho pijn in Champions League-jacht

Reacties

Internazionale heeft op bezoek bij AS Roma een belangrijke slag geslagen in de strijd om een klassering in de topvier van de Serie A. In de laatste wedstrijd voor de start van de halve finale van de Champions League speelde Denzel Dumfries een belangrijke rol.

Belangrijke Dumfries doet Mourinho pijn in Champions League-jacht
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Een halve week voor de eerste clash met AC Milan in de halve finale van de Champions League stond Dumfries in tegenstelling tot Stefan de Vrij in de basis bij Inter. De Vrij moet telkens maar weer afwachten of hij speelt. De ex-Feyenoorder zat een week geleden in de topper tegen Lazio op de bank, maar begon woensdag wel tegen Hellas Verona. Voor Dumfries is het uitzicht op speeltijd wat beter. De rechtervleugelverdediger maakte het vertrouwen van trainer Simone Inzaghi waar in Stadio Olimpico.

Uit een mooie aanval kwamen de Nerazzurri in de 33ste minuut op voorsprong. Marcelo Brozovic zag op rechts de ruimte bij Dumfries en lanceerde de Oranje-international. Voor Romelu Lukaku en linkervleugelverdediger Federico Dimarco was dat het sein om naar voren te sprinten en te anticiperen op een lage voorzet. Het was een aanval uit het boekje. Dumfries gaf scherp en hard voor. Lukaku miste de bal nog, maar Dimarco kon uit de voorzet van de Nederlander wel toeslaan: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een spaarzaam hoogtepunt in een eerste helft met weinig kansen. Roma mocht niet verliezen van Inter om de aansluiting te houden in de strijd om Champions League-voetbal, maar het elftal van José Mourinho stelde teleur. Al zal de Portugees wellicht ook met de beschuldigende vinger naar de arbitrage wijzen. Bij Roma was er veel onbegrip toen de bal niet op de stip ging na vermeend hands van Matteo Darmian bij het verdedigen van een voorzet van Edoardo Bove.

Roma sneed zichzelf in de vingers toen het slotoffensief nog op gang moest komen. Ibañez leverde de bal op eigen helft op kolderieke wijze in bij de ingevallen Lautaro Martínez, die snel Lukaku in stelling bracht. Oog in oog met Rui Patrício sloeg de Belg overtuigend toe: 0-2. Die dreun kwam Roma niet meer te boven. Inter komt nu dichter bij de tweede plek na de zege in Rome en de nederlaag van Lazio bij AC Milan (2-0). Het grote toeleven naar de clash tussen Milan en Inter van woensdagavond kan nu echt beginnen in de modestad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.