Hernández steelt met verbluffende solo de show bij winnend Milan

AC Milan heeft eenvoudig gewonnen van Lazio, op weg naar wat voor de Rossoneri een van dé wedstrijden van het jaar is. Vier dagen voor de eerste confrontatie met Internazionale in de halve finale van de Champions League was het uitvallen van Rafael Leão een grote tegenvaller.

AC Milan
AC Milan
2 - 0
Lazio
Lazio

De 23-jarige linksbuiten is de grootste bron van gevaar bij Milan en scoorde dit seizoen alleen in de Serie A al twaalf keer. In het tweede duel met Napoli in de kwartfinale van de Champions League stal de Portugees de show met een weergaloze assist. Of hij woensdag in de thuiswedstrijd tegen Inter ook zo kan schitteren, is nog maar zeer de vraag. Leão verliet zaterdag na elf minuten hinkend het veld en greep naar zijn rechterdijbeen.

Met Alexis Saelemaekers als vervanger van Leão binnen de lijnen, kwam Milan in de zeventiende minuut op voorsprong. De thuisploeg profiteerde van geblunder bij Lazio, dat van achteruit trachtte op te bouwen. Ismaël Bennacer zette op de rand van het strafschopgebied met succes druk en werd vervolgens met perfect in stelling gebracht door Olivier Giroud. Van dichtbij klopte de middenvelder Lazio-doelman Ivan Provedel: 1-0.

Milan moest niet alleen winnen om extra vertrouwen te tanken op weg naar de halve finale tegen Inter, maar ook om goede zaken te doen in de felle strijd om een plek in de topvier. Na vier remises in de laatste vijf competitiewedstrijden won het team van Stefano Pioli eindelijk weer eens eenvoudig. Theo Hernández verdubbelde in de 29ste minuut de marge door raak te schieten na een verbluffende solo. De linksback startte zijn sprint met de bal aan de voet halverwege zijn eigen helft en knalde op twintig meter van het Lazio-doel de bal voorbij Provedel: 2-0.

Milan kwam niet meer in grote problemen en heeft na het over de streep trekken van de voorsprong nog maar een achterstand van drie punten op nummer twee Lazio. De strijd achter kampioen Napoli belooft zinderend spannend te worden. Inter speelt later deze zaterdag uit tegen AS Roma (aftrap 18.00 uur).