Onana weer niet te kloppen: Inter rekent af met Juve en is bekerfinalist

Reacties

Internazionale heeft woensdagavond voor de tweede keer op rij de finale om de Coppa Italia bereikt. In de tweede wedstrijd in de halve finale werd Juventus wel verslagen.

Onana weer niet te kloppen: Inter rekent af met Juve en is bekerfinalist
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Juventus
Juventus

Vorig seizoen was Juventus nog de tegenstander van Inter in de finale, nu troffen de twee topclubs elkaar al een ronde eerder. Het heenduel eindigde in 1-1 en was uiterst beladen. Romelu Lukaku maakte laat gelijk, maar kreeg vanwege zijn manier van juichen een tweede gele kaart. Er volgde een flink opstootje, waarna Juan Cuadrado en Samir Handanovic rood kregen. Voor Onana was het dus wel bekend dat hij zou keepen in het tweede bekerduel en dat deed de ex-Ajacied uitstekend.

Het was Inter dat na een kwartier de eerste klap uitdeelde. Een goedlopende aanval werd beheerst afgerond door Federico Dimarco (zie video onder). Juventus stelde er niet veel tegenover, behalve een schot van Filip Kostic. Hij vond, zoals vele tegenstanders van Inter dit seizoen, Onana op zijn weg. De goalie hield alweer voor de zestiende keer de nul.

Kostic en Onana waren twee van de drie ex-Eredivisionisten in de basisopstelling van beide Italiaanse teams. Ook Denzel Dumfries had een basisplaats bij de thuisclub. Inter had het zichzelf in de tweede helft een stuk makkelijker kunnen maken, maar Henrikh Mkhitaryan zag hoe zijn inzet van dichtbij knap werd gered door keeper Mattia Perin. Omdat Juventus ondanks de komst van onder anderen Arek Milik en Paul Pogba niet meer tot scoren kwam, is Inter opnieuw finalist.

In de finale, die eind mei wordt afgewerkt, is Fiorentina of Cremonese de tegenstander. Zij staan donderdagavond tegenover elkaar. De kans is groot dat Fiorentina de eindstrijd bereikt, zij wonnen het heenduel met 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.