Bayern-voorzitter kritisch op Financial Fair Play-plannen van UEFA

Reacties

De plannen van de UEFA om de Financial Fair Play-regels te hervormen gaan volgens Bayern München-president Herbert Hainer niet ver genoeg. Hij vindt dat de Europese voetbalbond nog harder moet gaan optreden.

Bayern-voorzitter kritisch op Financial Fair Play-plannen van UEFA
© Pro Shots

Vorige week maakte The Times bekend dat de UEFA een salarisplafond voor clubs wil instellen op basis van de omzet van een club. Deelnemers aan de Europese toernooien zouden een maximaal percentage van hun inkomen aan salarissen mogen uitgeven. Als clubs daar overheen gaan, zou belasting betaald moeten worden over het bedrag dat boven de grens komt. Dat bedrag wordt dan verdeeld over clubs die in Europees verband uitkomen.

Bayern-president Hainer vindt de hervormingen niet ver genoeg gegaan. 'Ik ben helemaal niet overtuigd van deze luxebelasting. Bij overtredingen betaalt een club honderd miljoen euro aan luxebelasting, die wordt verdeeld over andere clubs. Dit geld helpt hen niet veel en doet de geldreuzen niet echt pijn', zegt Hainer in een interview met Kicker .

Bayern houdt hoofd koel
Hainer staat nog altijd achter het idee om de Financial Fair Play-regels in te voeren. 'Maar al snel werden uitzonderingen gemaakt. Hier moet strenger naar gekeken worden en er moeten verbeteringen worden aangebracht. Voor eerlijke concurrentie hebben we regels met duidelijke gevolgen nodig. Sancties zijn in het verleden te vaak herzien of afgezwakt. Zo werkt het niet', aldus de voorzitter van Bayern.

De Duitse grootmacht laat zich volgens Hainer het hoofd niet op hol brengen in de huidige transfermarkt. 'We laten ons niet meeslepen door deze waanzin die zich nu afspeelt', vertelt Hainer. 'Lukaku voor 115 miljoen euro naar Chelsea, Grealish voor 117,5 miljoen euro naar City, 40 miljoen euro netto voor Messi per jaar. We gaan ons in de toekomst nog meer richten op de volgende generatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.