Prachtig eerbetoon Bayern voor Gerd Müller, mooie anekdote Beckenbauer

Reacties

Bayern München is met een fraai eerbetoon gekomen aan de zondag overleden Gerd Müller (75). De Allianz Arena was vannacht op speciale wijze verlicht om de clublegende te bedanken voor zijn bewezen diensten. 

Prachtig eerbetoon Bayern voor Gerd Müller, mooie anekdote Beckenbauer
© Pro Shots

Bayern tweet er maandagochtend een prachtige foto van. De boodschap die staat afgebeeld op de Allianz Arena is even simpel als krachtig: Danke Gerd. Zondag stond de clubleiding van de Duitse recordkampioen al uitgebreid stil bij wat Müller met al zijn doelpunten heeft betekend voor de club. Op social media deelde Bayern de rest van de dag diverse berichten om Der Bomber der Nation een laatste eer te bewijzen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beckenbauer
Het overlijden van Gerd Müller kwam ook hard aan bij generatiegenoot Franz Beckenbauer, inmiddels ook 75 jaar oud. 'Ook als je al lange tijd voor het nieuws vreest, komt het voor mij nog als een shock', reageerde Der Kaiser zondagavond bij Bild. 'Het was zo'n fijne kerel, hij was veel fijnzinniger dan veel mensen dachten. Gerd en ik, we waren als broers', aldus een van die andere grote clublegendes uit het verleden.

Beckenbauer en Müller speelden dertien jaar samen bij Bayern (tussen 1964 en 1977) en stonden aan de basis van de eerste grote succesperiode van de Duitse grootmacht, met vier landstitels en drie Europa Cup I-winsten op rij (1974-76) als belangrijkste wapenfeiten. Gelijktijdig leidden ze ook de West-Duitse nationale ploeg naar internationaal succes met in 1972 de Europese titel en in 1974 de wereldtitel (ten koste van Oranje).

'We woonden destijds maar een paar kilometer bij elkaar vandaan', haalt Beckenbauer een fraaie anekdote over Müller op. 'Hij haalde mij voor wedstrijden op en moest soms op mij wachten. Vaak zei hij dan: 'Franz, we komen te laat voor het vertrek van de selectie.' Dan lachte ik: "Dicker, zo noemde ik hem, denk eens na. Zonder ons vertrekt er bij Bayern niemand..." En zonder zijn doelpunten was Bayern nooit geweest wat het vandaag is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.