Bayern geeft signaal af aan Gnabry: 'We hebben onze grenzen'

Reacties

Bayern München wil het contract van Serge Gnabry graag verlengen, maar niet ten koste van alles. Dat heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic duidelijk gemaakt.

Bayern geeft signaal af aan Gnabry: 'We hebben onze grenzen'
© Pro Shots

Gnabry is een van de spelers in de Bayern-selectie van wie het contract in 2023 afloopt. Als de Duitse international niet snel zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis, lijkt een transfer in de zomer de enige optie voor de Duitse recordkampioen. Eenzelfde scenario gaat op voor clubtopscorer Robert Lewandowski, die om die reden al tijden in verband wordt gebracht met Barcelona.

Salihamidzic verkondigde al dat Bayern niet zomaar de wensen van Lewandowski inwilligt en dat geldt ook voor Gnabry. Beide aanvallers zetten tijdens de contractonderhandeling volgens Duitse media in op een salarisverhoging, de club gaat daar niet in mee. De gesprekken zitten daardoor al een tijdje vast, maar lopen volgens de Bosnische td in het geval van Gnabry nog wel.

'We hebben al veel gesproken met hem en zijn management en zijn klaar voor meer gesprekken', vertelde Salihamidizic aan Kicker. 'We proberen elke speler het beste te bieden, het is aan hem om te beslissen. Hij is een top Junge en we zouden hem graag behouden, maar we hebben onze grenzen. We hebben niet oneindig veel geld.' Een duidelijk signaal, ook aan Lewandowski.

Omdat een akkoord met Gnabry uitblijft, oriënteert Bayern zich volgens Duitse media op de transfermarkt voor een vervanger. Sadio Mané werd door Bild al genoemd als mogelijke versterking, voor het geval de kersverse kampioen zich genoodzaakt ziet Gnabry te verkopen. Vooral vanuit de Premier League zou belangstelling zijn voor de 26-jarige international.

Gravenberch
Ondertussen hoopt trainer Julian Nagelsmann op meer versterking. De 34-jarige coach liet zich na het 2-2 gelijkspel tegen VfB Stuttgart ontvallen graag nog één of twee 'pressingmachines' aan te trekken. Voor het middenveld zijn Oostenrijks international Konrad Laimer (RB Leipzig), een oude bekende van Nagelsmann, en Ajacied Ryan Gravenberch in beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer S. Gnabry
Meer over S. Gnabry
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.