Lazio heeft zich vrijdagavond op zeer overtuigende wijze gekroond tot keizer van Rome. De formatie van trainer Simone Inzaghi was in de beladen clash te sterk voor stadgenoot AS Roma.

Lazio
3 - 0
AS Roma
AS Roma

Roma begon juist als favoriet aan de Derby della Capitale. De ploeg van coach Paulo Fonseca stond immers derde, kort achter AC Milan en Internazionale. Lazio begon de wedstrijd als de nummer acht van de Serie A, maar van die verhoudingen was in de confrontatie van vrijdag helemaal niets terug te zien.

Lazio nam in de veertiende minuut de leiding. Manuel Lazzari profiteerde van geklungel bij Roger Ibañez en bediende Ciro Immobile, die het cadeautje uitpakte: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Luis Alberto de voorsprong van Lazio met een hard schot in de verre hoek.

Fonseca probeerde in de rust het tij te keren door met Pedro een extra aanvaller te brengen, maar het was Lazio dat na de hervatting de dienst uitmaakte. Roma mocht zich gelukkig prijzen dat het vizier bij de gastheren niet helemaal op scherp stond. Zij lieten nog een aantal kansen liggen, voordat Alberto met een bekeken schot zijn tweede van de avond maakte in de 67ste minuut: 3-0.

De bezoekers werden eigenlijk helemaal niet gevaarlijk, tot vijf minuten voor tijd, toen basisklant Rick Karsdorp spits Edin Dzeko bediende met een strakke voorzet. De Bosniër kreeg de bal er bij de tweede paal echter niet in. Het was het enige schot op doel van AS Roma.

Lazio trok de klinkende zege zo zonder problemen over de streep en mag zich voorlopig keizer van Rome noemen. Het team van Inzaghi staat nu in punten gelijk met Atalanta Bergamo en Napoli.