Barcelona neemt zekere voor het onzekere bij geplande transfer Agüero

Reacties

Barcelona hoopt Sergio Agüero zo snel mogelijk te kunnen presenteren als nieuwste aanwinst. De spits is al in Spanje, maar toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan een mogelijke deal.

Barcelona neemt zekere voor het onzekere bij geplande transfer Agüero
© Pro Shots

Agüero verloor zaterdagavond de Champions League-finale met Manchester City, de club waar hij liefst tien seizoenen voor speelde, en pakte zondag al het vliegtuig naar Barcelona. Bij de Spaanse topclub ligt een contract voor twee seizoenen klaar voor de 32-jarige Argentijn. Omdat zijn contract bij City afloopt, hoeft Barcelona geen transfersom te betalen.

© Pro Shots

Voordat de samenwerking officieel gemaakt kan worden, moet er nog wel het een en ander worden opgelost. Zo zijn er twijfels over de fysieke toestand van El Kun. Agüero heeft de laatste tijd veel last gehad van zijn knie en miste de eerste maanden van het afgelopen seizoen wegens een operatie aan het gewricht. Ook in de afgelopen maanden had hij weer last van de knie.

Marca heeft begrepen dat Agüero deze maandag uitgebreid wordt onderzocht in een kliniek in Barcelona. De artsen willen vaststellen hoe het precies gesteld is met de knie van de aanvaller. Pas als blijkt dat Agüero nog wel even moet kunnen voetballen, wil Barcelona de deal afronden.

Ook de toekomst van Lionel Messi speelt nog een rol in de Agüero-transfer. De sterspeler beschikt over een aflopend contract bij Barcelona en de club wil graag langer door met Messi. De komst van Agüero moet ook gezien worden als een zoethoudertje voor de aanvoerder. Enkele Spaanse media beweren dat Agüero pas zal tekenen als Barcelona zeker weet dat Messi zal blijven.

Agüero speelde in tien jaar tijd 390 wedstrijden voor City en maakte daarin 260 doelpunten. Daarmee is hij topscorer aller tijden van de club. Voor zijn avontuur in Engeland speelde Agüero al in Spanje, waar hij in 230 wedstrijden honderd doelpunten maakte voor Atlético Madrid.

Naast Agüero wil Barcelona ook de transfervrije spelers Éric García, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum binnenhalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.