Barça-parel Fati hijst zich voor het eerst in Spaans shirt

Reacties

Ansu Fati is voor het eerst opgeroepen voor een Spaans jeugdelftal. Het is de beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling bij Barcelona.

Barça-parel Fati hijst zich voor het eerst in Spaans shirt
© Pro Shots

Fati is gekomen als een komeet. De zestienjarige buitenspeler speelde vorig jaar nog in de Juvenil A van Barcelona. Ernesto Valverde gooide hem in augustus uit nood voor de leeuwen. Fati kwam tot vijf duels in La Liga en een optreden in de Champions League, waarin hij twee goals en een assist noteerde.

Hij werd geboren in de voormalig Portugese kolonie Guinee-Bissau, waardoor Fati ook voor een interlandcarrière voor twee voornoemde landen kon kiezen. Het toptalent geeft de voorkeur aan Spanje, waar hij is opgegroeid. Donderdag meldden verschillende media dat Fati eindelijk de Spaanse voetbalnationaliteit van de FIFA heeft gekregen.

Fati zat al bijna bij de definitieve selectie van het 'volwassen' Spaanse elftal, maar volgens bondscoach Roberto Moreno was hij niet helemaal hersteld van een knieblessure. Dat is nu blijkbaar wel het geval, want Fati vervangt Carles Pérez bij Jong Spanje. Pérez (21) brak dit seizoen net als Fati door in de hoofdmacht van Barça en kampt met een spierblessure.

Dinsdag kan Fati zijn debuut maken in het shirt van La Roja. Dan speelt het hoogste jeugdelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro.

Naar aanleiding van zijn doorbraak schreven we onderstaand PRO-portret over Ansu Fati:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.