'Barça kan wensen Koeman niet inwilligen: geen ruimte voor versterking'

Reacties

Ronald Koeman heeft donderdagochtend te horen gekregen dat er voorlopig geen ruimte is voor versterking bij Barcelona. De trainer zou nog een spits en een middenvelder willen toevoegen aan zijn selectie, maar zal waarschijnlijk moeten wachten tot januari.

'Barça kan wensen Koeman niet inwilligen: geen ruimte voor versterking'
© Pro Shots

Dat meldt Diario Sport. Volgens de Spaanse sportkrant heeft er een ontmoeting plaatsgevonden tussen Koeman en technisch directeur Mateu Alemany. De voormalig bondscoach van Oranje heeft daarin de wens geuit om nog een echte nummer 9 te halen nu Sergio Agüero lang aan de kant staat en Barça door het vertrek van Lionel Messi een hoop goals is kwijtgeraakt. Ook is de komst van een middenvelder volgens hem noodzaak, nu Georginio Wijnaldum eerder deze zomer voor Paris Saint-Germain koos.

Alemany en zijn rechterhand Ramón Planes hebben Koeman naar verluidt echter duidelijk gemaakt dat hij het zal moeten doen met de huidige selectie. Voor Barça is het verkopen van overbodige spelers als Miralem Pjanic en Samuel Umtiti op dit moment prioriteit. Ook Martin Braithwaite mag vertrekken, al drukt de Deense aanvaller met zijn salaris minder zwaar op de begroting. Aangezien er interesse is uit de Premier League, hoopt Barça echter dat het Braithwaite voor een mooi bedrag kan verkopen.

Inschrijven
Alleen als dat lukt, is er mogelijk nog ruimte voor de komst van een extra spits. Eerst is het zaak dat Barça de spelers die het al heeft aangetrokken, kan inschrijven voor La Liga. Daarbij heeft de inschrijving van Memphis Depay op dit moment prioriteit. Dat is nog niet gelukt, maar de club is er volgens Spaanse media van overtuigd dat dit op tijd zal gebeuren voor het eerste competitieduel met Real Sociedad. De inschrijving van de geblesseerde Agüero en de later teruggekeerde Eric García heeft minder haast.

Zo 15 aug. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.