Paris Saint-Germain overrompelt Barcelona en haalt Wijnaldum binnen

Reacties

Met een spectaculaire overrompeling heeft Paris Saint-Germain Barcelona afgetroefd in de strijd om de handtekening van Georginio Wijnaldum. De dertigjarige middenvelder die zich met Oranje voorbereidt op het EK zal binnenkort - zo verzekeren goed ingevoerde Franse bronnen - zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij PSG. Hij komt dan transfervrij over van Liverpool.

Paris Saint-Germain overrompelt Barcelona en haalt Wijnaldum binnen
© Pro Shots

De move is opmerkelijk te noemen. Lang leek Barcelona de nieuwe werkgever te worden van Wijnaldum. Zijn agent Humphrey Nijman had zich al gemeld in Barcelona, samen met advocaat Jan Kabalt. Niets leek een overeenkomst in de weg te staan, tot PSG zich meldde.

De Fransen handelden voortvarend en lieten met een topaanbieding zien de middenvelder graag te willen inlijven. Ongetwijfeld heeft Mauricio Pochettino daarin een belangrijke rol gespeeld. De trainer van de Parijzenaren is al jaren fan van Wijnaldum. Hij had hem vijf jaar geleden al bijna voor Tottenham Hotspur gestrikt. Wijnaldum voerde toen een inspirerend gesprek bij Pochettino thuis en dacht dat hij al speler van Spurs was. Tot Jürgen Klopp hem namens Liverpool overtuigde.

Voor Wijnaldum komt de mondelinge deal op tijd. Vanavond speelt hij met Oranje zijn 75ste interland tegen Georgië, de laatste test voordat volgende week zondag de eerste wedstrijd van het EK op het programma staat tegen Oekraïne.

Bondscoach Frank de Boer vertelde vorige week tijdens het trainingskamp in het Portugese Lagos dat hij geen afleiding wil voor zijn spelers. Wijnaldum kan zich nu gaan concentreren op het EK. Daarna kan hij de laatste details afhandelen met PSG. Het wordt na Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool zijn vijfde club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.