Strijd om Wijnaldum: slaat Pochettino bij tweede poging wél toe?

Reacties

Niet alleen Barcelona, maar ook Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Georginio Wijnaldum. De dertigjarige middenvelder verlaat Liverpool en is transfervrij.

Strijd om Wijnaldum: slaat Pochettino bij tweede poging wél toe?
© Pro Shots

Afgelopen week kondigde Barcelona-voorzitter Joan Laporta aan dat er verschillende versterkingen aan zitten te komen. De komst van Wijnaldum wilde de bestuurder toen nog niet bevestigen, al werden er die dagen wel verschillende gesprekken gevoerd met het management van de Oranje-international.

De deal werd echter nog niet afgetikt en PSG probeert nu alsnog toe te slaan. De club uit Parijs kan in financieel opzicht een stuk verder gaan dan Barcelona, dat megaverliezen lijdt. Trainer Mauricio Pochettino van de Franse topclub wilde Wijnaldum eerder al naar Tottenham Hotspur halen. Destijds, in de zomer van 2016, won Liverpool de strijd om de ex-speler van Feyenoord en PSV.

'Bij Pochettino zijn we ook thuis geweest. Dat was nog vóór Liverpool. Ik zei na afloop tegen Humphry Nijman, mijn zaakwaarnemer: Ik ga naar Spurs. Pochettino moet gewoon een geweldige manager zijn, als je kijkt naar hoe zijn teams spelen. Het gesprek met hem was bijna imponerend', zei Wijnaldum destijds in gesprek met VI.

'Hij legde me zijn werkwijze uit en ik ben er heilig van overtuigd dat iedere speler onder hem beter wordt, ook al ben je 36 jaar. Zijn manier van werken dwingt spelers tot zulke specifieke arbeid, dat ze beter worden. Ik zag het helemaal zitten, maar we kwamen er financieel niet uit met Spurs. Achteraf geen ramp. Pochettino was geweldig, maar Klopp maakte later nog meer in me los.'

Vijftig procent
Catalaanse media melden zaterdagmiddag dat de Barcelona-leiding de kans dat Wijnaldum zal tekenen op vijftig procent inschat. Laporta en de zijnen hopen dat de 'Koeman-factor' en de grootte van de club in het voordeel van De Blaugranas spreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.