Dit gaat Barça missen na het vertrek van Messi

Reacties

In het jaar 2000 streek ene Lionel Messi neer in de jeugdopleiding van Barcelona. De welbekende verhalen van het contract op een servetje, de medische zorg waardoor Messi letterlijk en figuurlijk uit kon groeien tot de superster die hij nu is en het verbreken van nagenoeg elk record in de voetballerij volgden. Dit gaat Barça missen na het vertrek van de Argentijn.

Dit gaat Barça missen na het vertrek van Messi
© Pro Shots

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 672 doelpunten en 305 assists in 778 officiële wedstrijden. Met deze informatie is het stuk eigenlijk al compleet, de productie van Messi is simpelweg ongekend. Sinds zijn debuut op 16 oktober 2004, onder trainer Frank Rijkaard, reeg de Argentijn records aaneen.

Messi is topscorer aller tijden van Barcelona, staat bovenaan de topscorerslijst van La Liga en El Clásico, zette in 2012 een unieke prestatie neer door 91 keer te scoren in één jaar en maakte in het seizoen 2011/12 het belachelijke aantal van vijftig doelpunten in La Liga. De meeste spitsen krijgen ontzettend veel lof en worden topscorer met de helft van dat aantal.

© Pro Shots

Messi scoorde niet alleen zelf aan de lopende band, hij stelde menig teamgenoot in staat om te scoren.  Met 217 assists in de competitie staat de aanvaller ook bovenaan het assistenklassement van La Liga. Daarnaast benutte Messi ook de meeste vrije trappen (38) en is hij de enige speler met minstens veertig goals in tien achtereenvolgende seizoenen.

Al die doelpunten en assists leverden uiteraard veel prijzen op. De 34-jarige Messi vertrekt bij Barça met een prijs voor elk levensjaar: 34. De tien landstitels en vier Champions League-trofeeën staan uiteraard het mooist in de prijzenkast, verder won Messi de Copa del Rey (7), Spaanse Super Cup (7), UEFA Super Cup (3) en het WK voor clubs (3) met Barcelona.

Individueel werd Messi ook bekroond, ook op dat gebied regende het records. Niemand werd vaker uitgeroepen tot Beste Speler van het Seizoen (11 keer) en ook niemand kan tippen aan de zes Gouden Ballen die Messi won in zijn carrière.

Alle cijfers op een rij zijn schitterend, maar wat blijft hangen zijn de oogstrelende acties van Messi. Via onderstaande video kan je anderhalve minuut genieten van de beste goals van Messi in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.