Barça en La Liga starten onderzoek naar racisme jegens Vinícius

Vinícius Júnior is mogelijk racistisch bejegend tijdens El Clásico. Zowel Barcelona als La Liga is een onderzoek gestart naar mogelijk wangedrag vanaf de tribunes in de richting van de Real Madrid-ster.

Barça en La Liga starten onderzoek naar racisme jegens Vinícius
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

In de slotfase van de kraker tussen Barcelona en Real Madrid zou het opnieuw mis zijn gegaan in de richting van de 23-jarige Braziliaan. Verschillende Spaanse media melden dat aanklagers van La Liga druk bezig zijn met het verzamelen van informatie en bewijsmateriaal. De bewijsstukken zullen vervolgens worden overgedragen aan de openbaar aanklager, in lijn met de procedures.

Barcelona heeft bevestigd dat de club ook zelf een onderzoek is gestart naar wangedrag van supporters in de richting Vinícius. 'Barcelona verdedigt altijd de normen en waarden waar het voetbal voor staat, zoals respect voor de tegenstander. We doen onderzoek naar mogelijke racistische incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid van vanmiddag', laten de Catalanen weten.

De nieuwe onderzoeken naar racisme jegens Vinícius volgen een week nadat het al misging in de uitwedstrijd van Real tegen Sevilla. De buitenspeler werd racistisch bejegend in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla greep snel in en strafte de supporter direct, waar Vinícius de club dankbaar voor was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid