Vinícius dankt Sevilla voor snel optreden na zoveelste racistische incident

Reacties

Niet voor het eerst werd in Spanje een wedstrijd ontsierd door racistische bagger in de richting van Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior. Zaterdagavond was het raak tijdens Sevilla – Real Madrid. De thuisclub heeft snel gehandeld en een supporter verbannen, waarvoor de aanvaller de club dankbaar is.

Vinícius dankt Sevilla voor snel optreden na zoveelste racistische incident
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De Braziliaan wordt er moedeloos van: dit is de zoveelste keer dat hij slachtoffer is van beledigende gezangen of gebaren omwille van zijn huidskleur. 'Felicitaties aan Sevilla voor hun snelle stellingname en bestraffing in alweer een trieste episode in het Spaanse voetbal. Ik heb helaas ook beelden van nog een racistisch incident, nu uitgevoerd door een kind. Het spijt me heel erg dat er niemand is om je te onderwijzen', begint Vinícius.

'Ik hoop dat de Spaanse autoriteiten hun steentje bijdragen en de wetgeving zullen veranderen, voor eens en altijd. De mensen moeten ook strafrechtelijk vervolgd worden. Het spijt me dat het lijkt alsof ik in herhaling val, maar dit is al de negentiende keer, en het gaat maar door', reageert Vinícius op sociale media. Het is in ruim een jaar tijd minimaal het zesde racistische incident tegenover de 23-jarige buitenspeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sevilla heeft er ook een verklaring aan gewijd. 'Sevilla heeft xenofoob en racistisch gedrag gemerkt van een supporter. De club heeft hem geïdentificeerd, aangegeven bij de politie en uit het stadion gezet. Voorts zullen de interne disciplinaire regels strikt gehanteerd worden en zal hij meteen als lid worden verbannen. Sevilla veroordeelt iedere vorm van racistisch of xenofoob gedrag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.