Barasi krijgt geel voor 'niet zo slimme' actie: 'Maar AZ betaalt'

Reacties

Yusuf Barasi heeft maandagavond opzien gebaard door na zijn eerste treffer namens Jong AZ de bal over de hekken te schieten. Het kwam de negentienjarige aanvaller, die in de slotfase nog een keer scoorde, op een gele kaart te staan. Na afloop erkende hij dat het niet zo slim was.

Barasi krijgt geel voor 'niet zo slimme' actie: 'Maar AZ betaalt'
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 2
Jong AZ
Jong AZ

Barasi zette Jong AZ maandag vanaf de stip op 0-1 tegen Jong FC Utrecht. Vervolgens gebeurde er iets vreemds. Het Alkmaarse talent schoot de bal Sportpark Zoudenbalch uit, scheidsrechter Robin Vereijken kon het niet onbestraft laten. 'Dat was niet zo slim van mij', erkende Barasi na afloop bij ESPN. Hij opperde vervolgens met een glimlach dat AZ moest opdraaien voor het grapje. 'Die is op AZ, dus AZ betaalt het.'

Trainer Maarten Martens zag niet goed wat er gebeurde, maar begreep daarna dat het Barasi was die de bal wegschoot. De Belgische oud-speler was het niet eens met de lezing dat AZ de bal moest betalen. 'Ik ga nog even met hem praten', reageerde Martens. 'Ik vind niet dat je een onnodige gele kaart moet pakken, dat heb ik daarnet al tegen hem gezegd. Dat moet hij eigenlijk niet doen', stelde de trainer schouderophalend vast.

Door zijn opmerkelijke actie haalt Barasi de aandacht weg van zijn prestaties dit seizoen. Die zijn namelijk prima. De jeugdinternational van Turkije scoorde dit seizoen acht keer in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ in negen duels en maakte in september zijn tweede doelpunt namens de hoofdmacht van AZ in het Conference League-duel met FC Vaduz. In de Eredivisie liet trainer Pascal Jansen hem zeven keer invallen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.