AZ toont bescheidenheid maar ziet 'zwaktes' bij Lazio

Reacties

Van de zestien clubs die nog in de Conference League spelen, heeft Lazio veruit het grootste stadion. Het Olimpico zal dinsdagavond verre van uitverkocht zijn, maar voor AZ is het affiche in Rome een bijzonder potje. Zo verklaarden coach Pascal Jansen en middenvelder Jordy Clasie op een persconferentie.

AZ toont bescheidenheid maar ziet 'zwaktes' bij Lazio
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 2
AZ
AZ

Clasie mocht als eerste de pers te woord staan. 'We hebben een mooie tegenstander geloot. Dit is een fantastisch stadion, en we spelen tegen een grote club. Zij zijn denk ik favoriet. Dit wordt een heel mooie wedstrijd waar we naar uitkijken. We zullen onze momenten moeten uitzoeken waarin we moeten inzakken, en juist die waarin we aanvallen', aldus Clasie.

De Haarlemmer reageerde op het uitvallen van de veel scorende spits van de thuisploeg, Ciro Immobile. 'Een voordeel? Het kan twee kanten op. Hij is belangrijk voor Lazio, vooral met het afmaken. Aan de andere kant heeft Lazio een grote groep en kunnen ze dit waarschijnlijk wel opvangen.'

Pascal Jansen kwam ook aan het woord, hij prees zijn opponent van dinsdag, trainer Maurizio Sarri. 'Hij is een zeer ervaren coach met een fantastisch cv. Hij speelt mooi voetbal met zijn teams', aldus Jansen, die een tipje van de sluier oplichtte als het gaat om de te hanteren tactiek in de Eeuwige Stad.

'Uiteraard hebben we onze ideeën voor morgen, maar we hebben ook onze eigen identiteit. Ik heb de wedstrijd tegen Sampdoria live gezien in het stadion en de wedstrijd tegen Napoli met veel belangstelling bekeken op televisie. We zien ook wel degelijk de zwaktes van Lazio en die gaan we morgen proberen te benutten. De waarheid ligt altijd op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.