Slot ziet excessen in stadions als 'maatschappelijk probleem'

Reacties

Zondag speelt Feyenoord tegen FC Emmen. Voor de landskampioen staat er nog eer en (persoonlijke) glorie op het spel, de thuisclub heeft de punten hard nodig voor nog een seizoen in de Eredivisie. Feyenoord-coach Arne Slot kreeg tijdens de persconferentie ook vragen over de rellen in het AFAS Stadion donderdagavond.

Slot ziet excessen in stadions als 'maatschappelijk probleem'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Na afloop van de wedstrijd tussen West Ham United en zijn oude club AZ liep het lelijk uit de hand: een groep hooligans bestormde een tribunedeel met aanhangers van de Engelsen. Slot ziet een probleem dat zich niet beperkt tot de stadions. 'Het is een voetbalprobleem en een maatschappelijk probleem', aldus de kampioenscoach, die zijn uitspraak nader toelichtte.

'In het land zijn er genoeg andere plekken waar dingen gebeuren zoals bij AZ. Ik wil wel een groot onderscheid maken tussen een glas bier naar het veld gooien en de knokpartij van donderdag. Ik zou willen vragen dat we het probleem niet alleen in het voetbal zien, maar juist in de maatschappij. In die breedte oplossen dus. Het is verwarrend voor heel veel mensen', vindt Slot, die van mening is dat er met een vergrootglas naar het voetbal gekeken wordt.

'Je mag in dit land alles doen wat God verboden heeft zonder ervoor gestraft te worden, ik weet dat ik nu chargeer, maar in een voetbalstadion is een beker bier gooien al reden om te stoppen. Ik zou het graag op een andere manier zien. Ik zou graag zien dat we de problemen in de samenleven echt gaan oplossen', hoopt Slot, maar veel vertrouwen heeft hij er niet in. 'Ik heb het idee dat het nooit gaat lukken, want die problemen zijn al veel te groot geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.