AZ weert flink aantal relschoppers uit AFAS Stadion

Reacties

AZ heeft 43 stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden van vorige week donderdag in de halve finalewedstrijd in de Conference League tegen West Ham United. Dat melden de Alkmaarders donderdagmiddag.

AZ weert flink aantal relschoppers uit AFAS Stadion
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
West Ham United
West Ham United

Na afloop van het duel met de Londenaren liep het uit de hand op de hoofdtribune van het AFAS Stadion. Een groep toeschouwers brak door een hek heen om vervolgens te gaan vechten op de tribunes. Dat gedrag is van alle kanten afgekeurd en AZ heeft nu ook een groep relschoppers geweerd. Bovendien blijft het daar mogelijk niet bij.

'Het wordt allerminst uitgesloten dat nog meer lokale stadionverboden worden opgelegd. Los van dit besluit vanuit de club, is het strafrechtelijk onderzoek door de autoriteiten nog volop gaande', schrijft AZ op de clubwebsite. Zondag sluit het team van Pascal Jansen zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Europese finaleticket is weggelegd voor West Ham, dat supporter Mark Knoll, 'Knollsy' voor de vrienden, in het zonnetje zette door hem een kaart voor de finale aan te bieden. Knoll stond op een trap en op beelden was te zien hoe hij een grote groep hooligans van de tribunes wist te houden door de trap te blokkeren. Het leverde hem naast een kaart voor de wedstrijd in Praag zelfs een actiepoppetje op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.