Eenhoorn kondigt maatregelen aan: 'Dit laten we niet over onze kant gaan'

Reacties

AZ gaat naar aanleiding van de ongeregeldheden na het duel met West Ham United actie ondernemen. Dat kondigde algemeen directeur Robert Eenhoorn  vrijdagmiddag aan.

Eenhoorn kondigt maatregelen aan: 'Dit laten we niet over onze kant gaan'
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
West Ham United
West Ham United

AZ werd donderdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Conference League. Het weerzien met West Ham United (0-1) werd ontsierd door een groep raddraaiers die een deel van de hoofdtribune bestormden. Daar zaten behalve Londense aanhangers ook de families van zowel de West Ham-spelers als de AZ-voetballers.

Na het perspraatje van trainer Pascal Jansen, die zondag met AZ op bezoek gaat bij NEC, schoof Eenhoorn nog even aan. De directeur, die donderdagavond op de tribune en in de gracht nog midden in de ongeregeldheden stond, kondigde een overleg aan. Begin volgende week zal AZ overleggen met de vierhoek; oftewel met de burgemeester, politie en het OM.

'Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben. Dit laten we niet over onze kant gaan', aldus Eenhoorn. 'Als we alle info hebben verzameld gaan we acteren op verschillende manieren, maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen.'

Dat er een sanctie zal volgen, is wel duidelijk. De Alkmaarders hadden immers nog een voorwaardelijke straf overgehouden aan het vorige Europese seizoen. Bij het eerstvolgende incident zouden er enkele vakken achter het doel leeggelaten moeten worden. Mogelijk wordt de straf nu zwaarder.

Trainer Pascal Jansen liet zich donderdag op de persconferentie al uit over het incident. Hij vertelde onder meer zich te schamen. Vrijdag vulde hij wel aan dat hij vond dat zijn spelers zich goed hadden uitgelaten. 'Ze hebben met gepaste wijsheid aangegeven dat ze dit afkeuren.'

16.00 uur: AZ heeft inmiddels een statement op de clubsite geplaatst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.