AZ plaatst zich voor play-offs, maar doet zichzelf tekort in kansenfestijn

Reacties

AZ heeft zich donderdagavond voor de play-offs van de Conference League geplaatst. Na de magere 1-0 zege van vorige week in Andorra, waren de Alkmaarders ook in eigen huis te sterk voor FC Santa Coloma. Nu wacht een tweeluik met SK Brann uit Noorwegen.

AZ plaatst zich voor play-offs, maar doet zichzelf tekort in kansenfestijn
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Santa Coloma
Santa Coloma

AZ zette vorige week al een eerste stap naar de laatste voorronde van de Conference League, maar overtuigend was het allerminst wat de ploeg van trainer Pascal Jansen liet zien. Dankzij een gelukkig doelpunt van Djordje Mihailovic keerden de Alkmaarders toch huiswaarts met een zege (0-1), om zondag bij de start van de Eredivisie vervolgens wel overtuigend af te rekenen met Go Ahead Eagles (5-1).

Ruben van Bommel was bij die klinkende zege de grote uitblinker en nam AZ ook tegen Santa Coloma weer bij de hand. De negentienjarige aanvaller startte in de basis vanwege een lichte blessure bij Jesper Karlsson en was wederom belangrijk. Nadat hij in de openingsfase al dicht bij de 1-0 was geweest na een fraaie pass van Sven Mijnans, opende Van Bommel vijf minuten voor rust de score met een fraaie stift.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vangelis Pavlidis stond met een prima pass aan de basis van de eerste Europese treffer van de zoon van Mark van Bommel, maar zelf had de Griekse spits het vizier niet op scherp. Pavlidis verzuimde zowel voor als na rust Santa Coloma-keeper Josep Gomes Moreira te passeren. Hij was daarin zeker niet de enige, want ook Dani de Wit miste na twee opgelegde kansen oog in oog met de Andorrese international.

Zo bleef het fraaie voorwerk van Jens Odgaard en invaller Mayckel Lahdo zonder beloning en deed AZ zichzelf tekort. De Alkmaarders raakten ook nog twee keer de paal via David Møller Wolfe en Lahdo, voordat die laatste dan eindelijk de meer dan verdiende 2-0 voor leeg doel binnentikte, nadat Mihailovic de keeper had omspeeld. In de play-offs neemt het AZ op tegen Brann, dat afrekende met Arouca uit Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.