AZ overtuigt niet in Andorra, maar begint Europees seizoen wel met zege

Reacties

AZ heeft donderdagavond met veel moeite afgerekend met FC Santa Coloma. Bij de start van de Europese campagne in Andorra sprankelden de Alkmaarders nog allerminst, maar het doorkomen van de derde voorronde van de Conference League lijkt geen probleem te gaan worden.

AZ overtuigt niet in Andorra, maar begint Europees seizoen wel met zege
© Pro Shots
Santa Coloma
Santa Coloma
0 - 1
AZ
AZ

AZ maakte vorig seizoen indruk in Europa door de halve finale van de Conference League te halen, maar moest duidelijk nog op gang komen. In het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen had de ploeg van trainer Pascal Jansen grote moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Het compact verdedigende Santa Coloma gaf weinig ruimte weg en daar wisten de Alkmaarders zich geen raad mee.

Zo maakte AZ zonder Milos Kerkez en Tijjani Reijnders, die met hun uitstekende optredens in Europa een transfer naar respectievelijk Bournemouth en AC Milan verdienden, geen onuitwisbare indruk in Andorra. Hun vervangers Sven Mijnans en David Møller Wolfe stegen nog niet tot grote hoogte, zoals ook Jesper Karlsson het verschil niet kon maken toen hij vlak voor rust over schoot uit een vrije trap.

Direct na rust moest AZ zelfs even oppassen voor Santa Coloma, maar doelman Mathew Ryan stond op zijn post bij schoten van afstand en voorkwam een beschamende achterstand. AZ kwam zelf ook wel iets dichter in de buurt van het doel van keeper José Gómes Moreira. Yuki Sugawara schoot van afstand rakelings naast. Dani de Wit kreeg een grotere kans, maar maaide langs de bal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jansen probeerde zijn ploeg met het inbrengen van Kenzo Goudmijn, Djordje Mihailovic en Ernest Poku van nieuw elan te voorzien. Het was uiteindelijk de Amerikaanse middenvelder die de ban brak. Mihailovic kopte met veel geluk raak uit een harde vrije trap van Sugawara. Die treffer was genoeg om met een zege terug te keren uit Andorra, maar overtuigend was het zeker niet.

Zo heeft AZ goede papieren om volgende week in eigen huis een plek in de play-offs van de Conference League veilig te stellen. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen Arouca (Portugal) en SK Brann (Noorwegen). Voor het zover is, begint de nummer vier van vorig seizoen eerst aan de nieuwe Eredivisie-jaargang. Zondag komt Go Ahead Eagles op bezoek in Alkmaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 17 aug.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.