Atlético verspeelt laatste titelkans op bezoek in Bilbao

Antoine Griezmann heeft Atlético Madrid zondag behoed voor een nederlaag bij Athletic de Bilbao: 2-2. Veel schieten de Madrilenen echter niet op met een punt. Het gat met koploper Real Madrid bedraagt acht punten.

De bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong in San Mamés. Filipe Luís toucheerde een voorzet van Koke en kreeg de treffer op zijn naam. Iñigo Lekue (foto) zorgde richting de rust voor de gelijkmaker. Na een pass van Iñaki Williams draaide hij naar zijn rechterbeen en haalde hij verwoestend hard uit in de kruising: 1-1.

Na rust bleef het duel in balans, maar Athletic nam na 56 minuten de leiding via Óscar de Marcos. Hij kopte een voorzet van Raúl García binnen terwijl hij compleet vrijstond. Atlético kwam met nog tien minuten te gaan langszij door sterspeler Antoine Griezmann. Hij kreeg de bal van invaller Fernando Torres en schoot raak in de linkerhoek: 2-2. Ondanks een spannende slotfase vielen er daarna geen doelpunten meer.

Athletic blijft door het gelijkspel zevende met 29 punten. Atlético staat vierde met 35 punten. Real Madrid heeft 43 punten en heeft tevens een wedstrijd minder gespeeld. Barcelona, dat met 38 punten derde staat, kan verder uitlopen als het later op de zondag wint bij Eibar.