Begeerde Griezmann goud waard voor Atlético Madrid

Antoine Griezmann heeft zich niet van de wijs laten brengen door alle transfergeruchten. Met een doelpunt en een assist vertolkte hij een hoofdrol in de Madrileense bekerzege op Eibar (3-0).

Het is al dagen onderwerp van gesprek in Spanje: blijft Griezmann Atlético Madrid deze winter trouw? Volgens diverse Spaanse én Engelse kranten heeft de 25-jarige aanvaller inmiddels al een mondelinge overeenkomst met het Manchester United van José Mourinho en komt er na tweeënhalf jaar een einde aan zijn Madrileense succesverhaal.

Een akkoord of niet, Griezmann kreeg in de kwartfinale van de Spaanse beker gewoon een basisplaats van trainer Diego Simeone. Iets waar de geboren Argentijn geen spijt van kreeg.

Atlético nam in het eigen Vicente Calderón het initiatief maar was vooral in de beginfase slordig in de eindfase. Eibar gokte op de counter en werd na twintig minuten bijna beloond via Bebé. De Portugese aanvaller nam van een meter of twintig het doel van Atlético onder vuur. Doelman Miquel Ángel Moyá bracht redding.

Vervolgens was het aan Griezmann. De aanvaller stond op de goede plek bij een vrije trap van Koke. Eibar-doelman Yoel Rodríquez kwam wat onbeholpen uit zijn doel, waarna José Giménez de bal kon verlengen. Griezmann hoefde zijn hoofd maar tegen de bal te zetten.

Na zestig minuten was het duel eigenlijk al beslist. Na een mislukte actie van Yannick Carrasco kwam de bal voor de voeten van Ángel Correa die eenvoudig de 2-0 binnen kon lopen. Tien minuten later was het invaller Kevin Gaméiro die uit een knap ingestudeerde hoekschop de 3-0 aantekende. Koke legde aan en vond Giménez, die doorkopte naar Griezmann. De Fransman vond vervolgens zijn landgenoot Gaméiro die bij de tweede paal eenvoudig kon binnenkoppen.

Eibar ging in de slotminuten nog op zoek naar een tegentreffer, waardoor de return op woensdag geen formaliteit zou zijn. Invaller Imanol Sarriegui was dichtbij, maar Atlético hield het doel schoon.