Griezmann belangrijk voor Atlético met felbegeerde treffer

Atlético Madrid is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Madrilenen waren op bezoek bij Eibar met 0-2 te sterk en zetten een stap richting de Spaanse topdrie.

Atlético won slechts drie van zijn laatste acht duels in de Primera División en zag concurrenten Real Madrid en Barcelona daardoor steeds verder uitlopen. Op bezoek bij Eibar was een driepunter noodzakelijk voor de ploeg van trainer Diego Simeone om in 2017 de jacht op de topdrie te openen. Eibar, dat een knappe achtste plaats op de Spaanse ranglijst bezet, bood in de eerste helft echter flinke tegenstand. De bezoekers wisten de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel te fabriceren.

Tien minuten na de hervatting was het dan toch raak voor Atlético. Een korte corner belandde voor de voeten van Filipe Luís, die de bal perfect op het hoofd van Saúl Ñiguez legde. De Spanjaard kopte de bal achter doelman Yoel. Eibar bleef dapper zoeken naar de gelijkmaker, maar de volgende treffer viel aan de andere kant.

Drie minuten na zijn entree kwam Kevin Gameiro goed door aan de rechterkant en de Fransman legde de bal met een wippertje breed op Antoine Griezmann. De 25-jarige spits pakte het cadeautje van zijn landgenoot uit en had zo zijn felbegeerde treffer te pakken. De goalgetter, een van de drie genomineerden voor de Gouden Bal, maakte daarmee een einde aan een droogte van 843 minuten zonder doelpunten in de competitie.

Door de zege op Ipurua komt Atlético op een vierde plaats met 31 punten uit zeventien duels. Nummer twee Barcelona en nummer drie Sevilla hebben respectievelijk twee en drie punten meer, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Real Madrid blijft de soevereine koploper met veertig punten.