Koke en Griezmann wijzen Atlético de weg in bekertoernooi

Atlético Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey door Las Palmas te verslaan. De Madrilenen liepen in het heenduel uit naar een 0-2 zege.

Het was voor Atlético de eerste wedstrijd na een jaar dat een wisselvallig einde kende voor de ploeg van Diego Simeone. De Argentijnse coach nam op bezoek bij Las Palmas geen risico en stuurde nagenoeg zijn sterkste elf het veld op in de achtste finale.

Het waren ook de sterspelers die de klus klaarden voor El Cholo. Koke schoot in de 23ste minuut al raak in de verre hoek en gaf Atlético zo waar het recht op had gezien het spelbeeld. Las Palmas doet het in de competitie als nummer tien van de ranglijst verdienstelijk, maar kon in het eigen Estadio de Gran Canaria lange tijd geen vuist maken.

Met dank aan landgenoot Kévin Gameiro pikte Griezmann zijn eerste doelpunt van het kalenderjaar kort na rust al mee. Gameiro kopte een voorzet vanaf rechts goed voor het doel en Griezmann knikte de bal vervolgens in het lege doel: 0-2. Het was voor de aanvaller zijn eerste goal sinds 23 november, toen hij in de Champions League tegen PSV scoorde. De treffer van Griezmann was tevens het slotakkoord.

De return in Vicente Calderón staat volgende week dinsdag op het programma. Dan verdedigt Atlético vanaf 21.15 uur in eigen huis de voorsprong.