Atlético Madrid komt met de schrik vrij tegen Las Palmas

Reacties

Atlético Madrid heeft met de nodige moeite de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey bereikt. Na de 0-2 zege op Gran Canaria leek er in eigen huis tegen Las Palmas geen vuiltje aan de lucht, maar in de slotfase rook de eilandclub nog even aan een stunt: 2-3.

Atlético Madrid komt met de schrik vrij tegen Las Palmas

Waar de achtste finale van het Spaanse bekertoernooi voor Barcelona en Real Madrid krakers tegen Athletic de Bilbao en Sevilla opleverde, leek Atlético er relatief goed vanaf te komen met een tweeluik tegen Las Palmas. De nummer acht van de Primera División hield in de return echter dapper stand. Daar veranderde ook de openingstreffer van Antoine Griezmann niets aan.

De Franse schaduwspits maakte vier minuten na rust uit een voorzet van Nicolás Gaitán zijn derde treffer van 2017. Acht minuten later sloeg Las Palmas echter terug via Marko Livaja. Atlético had via een fraaie treffer van Ángel Correa met buitenkant voet snel een antwoord paraat (2-1), maar het ticket voor de kwartfinale kwam door slap verdedigen nog bijna in gevaar.

In de 89ste minuut trok Livaja de stand met zijn tweede treffer van de avond weer gelijk. Toen Atlético door toedoen van Mateo García in de allerlaatste minuut ook nog de derde goal om de oren kreeg, daalde een fluitconcert neer van de tribunes. Trainer Diego Simeone verliet het veld daarom niet zonder zorgen. Eind vorig jaar scoorden ook Villarreal (3-0) en Real Madrid (0-3) drie keer tegen zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.