Atlético kent wél een goede generale en lijkt klaar voor PSV

Waar PSV met een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen een belabberde generale repetitie kende, wist Atlético Madrid zaterdag wel te winnen. Deportivo La Coruña werd drie dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen de Eindhovenaren met 3-0 verslagen.

Atlético speelde uiterst zakelijk tegen Deportivo en dat leverde na achttien minuten resultaat op. Saúl (foto, links) liep na een voorzet van linkerspits Yannick Ferreira Carrasco knap vrij en kopte feilloos raak. De aanvallende middenvelder steekt de laatste weken in een uitstekende vorm en was ook tegen Deportivo weer de man met de creatieve ingevingen vanaf het middenveld.

Toch was Atlético-trainer Diego Simeone misschien nog wel blijer met het doelpunt van Antoine Griezmann in de zestigste minuut. De Fransman scoorde tussen 24 januari en 21 februari vijf competitieduels op rij niet, maar heeft zijn beste vorm weer helemaal teruggevonden. Tegen Deportivo - hij scoorde uit de draai na een ingestudeerde korte corner - was Griezmann alweer voor de vierde wedstrijd op rij trefzeker. Hij staat nu op zestien doelpunten in La Liga.

Ángel Correa maakte er in de slotfase zelfs nog 3-0 van. Omdat het duel toen allang beslist was, stonden Luciano Vietto en Griezmann op dat moment al niet meer op het veld. Zij werden na respectievelijk 59 en 65 minuten gewisseld door Simeone met het oog op de ontmoeting met PSV in het kampioenenbal van dinsdagavond.

Door de overwinning blijft Atlético als nummer twee in het spoor van koploper Barcelona, dat acht punten meer heeft. De voorsprong op stadsgenoot Real Madrid, dat derde staat en een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt zeven punten Deportivo moet het doen met de dertiende plaats.