AS Roma hoopt op wonder: 'Het is onze plicht om te vechten'

Reacties

AS Roma heeft zich - na de ruime nederlaag op bezoek bij Barcelona - nog niet neergelegd bij uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League. Voorafgaand aan de return van dinsdag in Rome verklapte trainer Eusebio Di Francesco dat hij in wonderen gelooft, tegen een ploeg die hij omschrijft als 'een leger'.

AS Roma hoopt op wonder: 'Het is onze plicht om te vechten'

De Romeinen verloren de heenwedstrijd in Spanje vorige week ruim (4-1), waarna met name de rol van scheidsrechter Danny Makkelie niet onbesproken bleef. Middenvelder Radja Nainggolan stipte dat maandag, vooruitblikkend op de return, nog even aan. 'We speelden een goede wedstrijd, maar hadden weinig geluk én enkele beslissingen vielen voor ons niet bepaald goed uit', sprak hij.

Toch heeft de Belg de hoop op succes nog altijd niet opgegeven. 'We zullen iets speciaals moeten laten zien. Roma is een grote club en verdient het om iets groots te winnen', sprak hij in algemenere zin. 'Daarom heb ik ook ooit voor Roma gekozen. Ik vind het mooier om iets moois te doen met een underdog, dan naar een grootmacht te gaan en daarmee prijzen te winnen. Soms vind ik de moeilijkste weg het leukst.'

Trainer Eusebio Di Francesco wilde eveneens nog niet spreken van een aanstaande eliminatie. 'We spelen voor ons eigen publiek, dat brengt sowieso een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee', sprak hij op de persconferentie oorlogstaal. 'Wij zullen met een geweldig antwoord op die 4-1 moeten komen. Daarvoor moeten we álles geven, met passie spelen. Het is onze plicht om te vechten tot het voorbij is.'

En dus hoopt hij nog altijd op een ommekeer. 'Het zal een wonder zijn als wij het redden, maar waarom zouden we niet voor zo'n wonder kunnen zorgen? In onze thuiswedstrijd tegen Chelsea in de groepsfase (3-0 winst, red.) deden we dat ook. Al weet ik ook dat we dit keer tegen een leger moeten voetballen', was hij tot slot nog lovend over Barça.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.