Fiorentina geeft Roma nieuwe tik, scorende De Roon redt Atalanta

AS Roma heeft tussen de Champions League-duels met Barcelona in eigen land een slechte beurt gemaakt. Fiorentina was in de Italiaanse hoofdstad te sterk. Ook Atalanta Bergamo morste punten.

AS Roma – Fiorentina 0-2
AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco hinkte op twee gedachten voor het duel met Fiorentina. Alle kaarten zetten op de Champions League-return tegen Barcelona en de vaste waardes rust gunnen of oog houden voor de prestaties in eigen land om geen schade op te lopen in de strijd om kwalificatie voor het belangrijkste Europese clubtoernooi? De coach opteerde voor het laatste, ook in de hoop dat zijn spelers vertrouwen konden tanken om dinsdag tegen Barcelona de 4-1 achterstand weg te poetsen.

Maar Fiorentina werkte niet mee aan dat plan. De ploeg uit Florence is de laatste weken prima op dreef. In Stadio Olimpico kreeg die succesreeks een vervolg. Marco Benassi en Giovanni Simeone legden voor rust met hun goals de basis voor het succes tegen Roma, dat door de nederlaag moet vrezen voor een stap terug op de ranglijst. Internazionale en Lazio kunnen zondag met een zege de Romeinen naar de vijfde plaats verwijzen.

SPAL – Atalanta Bergamo 1-1
Atalanta Bergamo heeft opnieuw terrein moeten prijsgeven in de jacht op een ticket voor de Europa League. Na de midweekse nederlaag tegen Sampdoria moest op bezoek bij SPAL genoegen genomen worden met een punt. Thiago Cionek zette de thuisploeg in de 39ste minuut op voorsprong. Marten de Roon, die net als Hans Hateboer in de basis stond, behoedde Atalanta voor een nederlaag. De Oranje-international redde een punt door een kwartier voor tijd een strafschop te benutten. De penalty was toegekend nadat Filippo Costa Alejandro Gomez had vastgehouden.