Arsenal-schlemiel verandert in de held en laat Emirates Stadium ontploffen

Reacties

Arsenal is zaterdagavond ontsnapt aan het eerste puntenverlies in de Premier League. Verdediger Gabriel Magalhães leek de schlemiel van de avond te worden door de tegengoal van Fulham in te leiden, maar werd uiteindelijk de gevierde man bij de tegenstander van PSV in de Europa League.

Arsenal-schlemiel verandert in de held en laat Emirates Stadium ontploffen
© Imago
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Fulham
Fulham

Arsenal was na de eerste drie Premier League-speelronden nog foutloos, maar had moeite die overtuigende start een vervolg te geven tegen Fulham. De gepromoveerde Londenaren zijn sinds de terugkeer op het hoogste niveau nog ongeslagen en pakten vooral dankzij Aleksandar Mitrovic al punten tegen Liverpool (2-2) en Brentford (3-2). Ook tegen Arsenal was de Servische spits, vorig seizoen topscorer van het Championship met 43 goals, weer trefzeker

Daar ging wel een fout in de verdediging van Arsenal aan vooraf. Er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht toen Bukayo Saka risico nam door de bal met een hoge pass voor het eigen doel langs te spelen, maar Gabriel Magalhães treuzelde vervolgens te lang in het eigen strafschopgebied. Mitrovic zette de Braziliaanse verdediger van de bal en strafte het gepruts vakkundig af: 0-1 en zijn honderdste goal voor Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werd het een lastige avond voor Arsenal. Fulham gaf, met Kenny Tete in de basis als rechtsback, achterin ook weinig weg. Granit Xhaka verzuimde een fraaie aanval af te ronden, Saka stuitte op Bernd Leno en ook Gabriel Jesus kreeg de bal niet langs de voormalig doelman van Arsenal. Acht minuten na de openingstreffer van Fulham was het dan toch raak. Martin Ødegaard passeerde Leno met een van richting veranderd schot.

Dankzij die gelukkige, maar o zo belangrijke treffer van de Noorse spelmaker kon Arsenal nog op zoek naar de vierde zege op rij en die kwam er uiteindelijk. Nadat Aaron Ramsdale had gered op een kopbal van Mitrovic, ontplofte het Emirates Stadium vier minuten voor tijd. Leno tastte mis bij een corner en uitgerekend Gabriel, de man van de fout bij de 0-1, werkte de bal binnen. Zo ontsnapte Arsenal aan het eerste puntenverlies en staat het nog altijd bovenaan.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer A. Mitrović
Meer over A. Mitrović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.