Fulham, Crystal Palace en Southampton hebben zaterdagmiddag voor het eerst gewonnen in het nieuwe Premier League-seizoen. Aleksandar Mitrovic groeide opnieuw uit tot een van de hoofdrolspelers.

Fulham
3 - 2
Brentford
Brentford

Fulham pakte in de eerste thuiswedstrijd bij zijn rentree in de Premier League al knap een punt tegen Liverpool. Tegen Brentford moest vanmiddag voor het eerst gewonnen worden. Met Kenny Tete opnieuw in de basis als rechtsback startte Fulham denderend. Bobby Reid opende in de eerste minuut de score en de marge werd in de twintigste minuut verdubbeld door João Palhinha.

Zo stond Brentford op Craven Cottage een week na de sensationele 4-0 overwinning op Manchester United al snel met beide voeten op de grond. Christian Nørgaard hielp The Bees vlak voor rust met de aansluitingstreffer wel terug in de wedstrijd. Brentford zette aan en nadat een goal van de bezoekers vroeg in de tweede helft nog werd afgekeurd, was het in de 71ste minuut via Ivan Toney echt raak. De spits haalde uit de draai knap snoeihard uit: 2-2.

De zeker voor neutrale toeschouwers uiterst vermakelijke derby kreeg een ontknoping die het verdiende. Op aangeven van de voor Tete ingevallen Kevin Mbabu bezorgde Mitrovic zijn ploeg de zege door in de negentigste minuut voor de 3-2 te tekenen. De spits die in de jacht op promotie al een record verbrak door 43 keer te scoren in één Championship-seizoen, is aan het uitgroeien tot een Fulham-icoon.

Crystal Palace
3 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Crystal Palace heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Vijf dagen na het knappe gelijkspel op Anfield begon de ploeg van manager Patrick Vieira nog wel beroerd aan de thuiswedstrijd tegen Aston Villa. Ollie Watkins opende in de vijfde minuut de score voor de bezoekers: 0-1. De achterstand werd snel weggepoetst met dank aan Wilfried Zaha, die in de zevende minuut voor de 1-1 tekende. Zo kwam de teller bij de Palace-ster al op elf Premier League-goals in 2022. Alleen Tottenham Hotspur-smaakmakers Harry Kane en Heung-Min Son scoorden vaker op het hoogste niveau in Engeland dit kalenderjaar.

De teller bij Zaha liep in de tweede helft al verder op. De aanvaller miste een strafschop, maar benutte zelf de rebound en zorgde zo voor de 2-1. Na de 3-1 van Jean-Philippe Mateta werd de zege al gevierd op Selhurst Park. De voorsprong werd zonder grote problemen over de streep getrokken door Palace.

Leicester City
1 - 2
Southampton
Southampton

Leicester City heeft in eigen huis verrassend verloren tegen Southampton. Het team van manager Brendan Rodgers had grote moeite om kansen te creëren tegen The Saints. Leicester kwam door een rake vrije trap van James Maddison nog wél op voorsprong kort na rust. Daarna ging het mis voor The Foxes. Door een eigen goal van James Justin kwam Southampton op gelijke hoogte en Che Adams groeide tien minuten voor het einde uit tot matchwinner door met een volley te scoren op aangeven van James Ward-Prowse.

Everton
Everton
1 - 1
Nottingham Forest

De zorgen bij Everton worden groter. De ploeg van manager Frank Lampard heeft na nederlagen tegen Chelsea en Aston Villa nu ook niet gewonnen van Nottingham Forest. The Toffees waren aanvallend onmachtig tegenover het gepromoveerde Forest en incasseerden in de 82ste minuut een dreun van jewelste. Met Brennan Johnson sloeg uitgerekend een speler uit de eigen opleiding toe voor de club die in deze transferperiode al 148 miljoen euro uitgaf. De jongeling scoorde uit een rebound (0-1). Het slotoffensief van Everton begon direct daarna. De thuisploeg nam meer risico en werd daar in de 88ste minuut voor beloond in de vorm van de gelijkmaker. Demarai Gray scoorde en bepaalde de eindstand zo op 1-1.