PSV treft Arsenal en Bodø/Glimt in zware Europa League-poule

Reacties

PSV heeft vrijdagmiddag te horen gekregen met wie het moet afrekenen om te overwinteren in de Europa League. De Eindhovenaren zijn bij de loting voor de poulefase gekoppeld aan Arsenal, FK Bodø/Glimt en FC Zürich.

PSV treft Arsenal en Bodø/Glimt in zware Europa League-poule
© Pro Shots

Arsenal is de zwaarste tegenstander in de groep. The Gunners zijn met drie zeges op rij uitstekend begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. De ploeg werd deze zomer versterkt met onder anderen Gabriel Jesus en voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko.

Bodø/Glimt maakte vorig seizoen in de groepsfase van de Conference League indruk door in eigen huis AS Roma met 6-1 te verslaan. De club schakelde vervolgens in de knock-outfase AZ uit. De nummer drie van Noorwegen werd dit seizoen in de play-offs voor de Champions League uitgeschakeld door Dinamo Zagreb.

Zürich beleeft een beroerde start van het seizoen. De ploeg heeft na vijf speelrondes nog niet gewonnen in de Zwitserse competitie. De club werd vorig seizoen wel landskampioen.

PSV zat bij de loting net als Feyenoord in Pot 2 en kon daardoor een topclub als AS Roma, Manchester United of Arsenal treffen. 

Europees avontuur
PSV vervolgt zijn Europese avontuur in de Europa League na de uitschakeling door Rangers FC in de play-offs voor de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel in Glasgow ging het woensdagavond voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in eigen huis mis (0-1). Een ronde eerder had PSV knap AS Monaco uitgeschakeld.

Lees hieronder alles over de Europa League-loting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.